Biodesign – meduze plutitoare, prietenoase cu mediul!

Publicat în categoria Comunitate

803 vizualizari

Poate că e momentul să recunoaștem o nouă ramură a design-ului, absolut necesară perioadei în care trăim. E momentul să ne reîmprietenim cu natura, cu mediul înconjurător, să-l curățăm și să încercăm să-l păstrăm curat.

Janine Hung ne ajută puțin, întrebându-se cum ar pueta scăpa râurile de poluare. Ar putea o flotă de meduze plutitoare să ne purifice râurile și să ne ajute să redevenim prieteni cu mediul?

De la această simplă întrebare s-a realizat conceptul acestei armate purificatoare de ape. Se pare că aceste meduze protejează pământul, aerul și apa în timp ce în interiorul lor cresc fructe și legume.

Tentaculele ce colectează gunoiul, grădinile acvatice, precum și sistemele de filtrare a apei, se îmbină armonios într-un obiect de design care ajută mediul înconjurător.

Janine Hung a creat aceste meduze, ca răspuns la o problemă care afectează râurile.Sistemele de producere a energiei solare, atașate acestor obiecte, ajută la creșterea plantelor în interior, în timp ce este filtrată apa murdară. Acele lungi tentacule, colectează gunoiul fără să afecteze viața acvatică. Deasemenea au capacitatea de a testa toxicitatea apei și de a începe un proces de tratare a acesteia, printr-un sistem unic de camere de digestie microbiene.  Odată purificată, apa se întoarce în mediul înconjurător.

Aerul este purificat printr-un sistem electrostatic, în timpul în care cresc plantele.

Cei care locuiesc în apropierea râurilor unde sunt plasate aceste meduze, sunt încurajați să le întrețină, și să le protejeze, putând beneficia de mâncarea ce crește în interiorul lor.

Acest proiect a fost premiat cu o mențiune la Competiția de Biodesign de anul acesta!

Felicitări!

 

Viitorul se vede frumos!

 

â

jellyfish-lodge-by-janine-hung-wide-1020x546

Din aceeasi categorie:

  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre