Cărări strălucitoare pentru biciclete!

Publicat în categoria Comunitate

663 vizualizari

Polonia devine încet încet locul cu cele mai multe orașe prietenoase pentru bicicliști. Recent au arătat lumii o incredibilă pistă pentru biciclete, ce luminează pe timpul nopții. Aceasta se află în regiunea Mazury, orașul Lidzbark Warminski.

Pista are 100 de metri lungime și este încă în perioada testelor, dar viitorul arată frumos, când privim astfel de idei materializate.

Lumina albastră care apare noaptea pe pistă, este realizată cu ajutorul luminoforilor – substanțe care au proprietatea de luminiscență și sunt în general folosite la acoperirea tuburilor fluorescente. Practic, este un material sintetic, care pe timpul zilei este încărcat de către soare, pentru ca noaptea să le lumineze calea bicicliștilor. Aici, inginerii s-au jucat de-a arta, au ales culoarea albastră pentru luminofori, sugerând că s-ar potrivi foarte bine în peisajul regiunii. Se pare de asemenea că acest material poate lumina timp de zece ore, ceea ce înseamnă că rezistă toată noaptea, pentru ca a doua zi să se încarce cu energie solară.

Se pare că inginerii de la TPA- care au proiectat aceaastă pistă, s-au inspirat din lucrarea celor de la studioul Roosegaarde, din Olanda. Proiectul lor este mult mai impresionant, deoarce au creat o pistă de biciclete ce sugerează prin modul de așezare al plăcilor luminoase imaginea lucrării ”Noaptea Înstelată” a lui Van Gogh.

Pista celor de la Roosegaarde este realizată din mii de pietricele luminoase. Proiectul lor îmbină inovația și patrimoniul cultural, fiind realizat în Nuenen, orașul în care Van Gogh a locuit în 1883.

Acordând atenție ecologiei și sustenabilității, ne împrietenim cu natura. Viitorul pare sclipitor, atunci când scopul este de a crea drumuri folosind lumina, energia și informațiile privind traficul.

Sursă de inspiratie. Sursă foto.

www.ecowatch.com

www.roosegaarde.net

 

Din aceeasi categorie:

  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre