Cel mai ECO restaurant din lume, în Copenhaga

Publicat în categoria Comunitate

487 vizualizari

Ca să ajungi la cel mai ECO restaurant din lume ce se află pe acoperișul unei clădiri industriale din Copenhaga, trebuie să străbați centrul orașului pe bicicletă iar ca să intri în restaurant, ai de urcat o scară de incendiu în spirală. Odată ajuns, nu ai să regreți, deoarece vei descoperi o întindere de peste 6000 de metri pătrați de verdeață pe care se află inclusiv o fermă unde cresc găini, melci și albine.

De seră și de fermă se îngrijesc 40 de familii din cartier, iar restaurantul de pe acoperiș, unde trebuie să-ți faci rezervare cu câteva lui înainte (!?), se aprovizionează cu cele necesare doar din producția proprie de pe acoperiș. Nu există pubele, deoarece așa cum spune șeful restaurantului, resturile sunt folosite pentru hrana găinilor și a puilor sau ca îngrășământ în grădină.

Pentru spălarea vaselor se folosește o mașină care folosește apă probiotică cu care se udă apoi plantele din grădină printr-un sistem special, iar mâncarea se pregătește la abur în vase de bambus. Sera este folosită ca sală de mese, la fel și liftul.

Sursa: după eco-csr-news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre