Cu casa-n spinare

Publicat în categoria Comunitate

594 vizualizari

Modeste sau luxoase, pe roţi sau fixe, căsuţele sau „tiny houses” încep să cucerească un public din ce în ce mai larg și pot fi admirate din SUA până în Rusia. Chiar dacă nu putem vorbi, deocamdată, despre o mişcare globală de tip „Small House Mouvement”, costurile ridicate ale locuinţelor sau dorinţa de a fi cât mai aproape de natură vor genera, probabil, într-un viitor nu foarte îndepărtat o astfel de tendinţă.

„Small House Mouvement” reprezintă o întoarcere la un tip de locuinţă sub 93 de metri pătrați. Sunt considerate „mici” casele care măsoară între 37 şi 93 metri pătrați şi „micuţe” cele care au maximum 37 metri pătrați. Fie că sunt fixe ori pe roţi, căsuţele beneficiază, în egală măsură, de oricare dintre tehnologiile actuale și înglobează sisteme de captare a energiei solare, folosesc metode ecologice în grupurile sanitare şi sunt construite din materiale prietenoase cu mediul, noi sau reciclate.

Nici mobilierul nu a fost uitat: pentru cei mai puţin ingenioşi sau nu tocmai dispuşi să-l confecționeze singuri, există soluţii perfect adaptate dimensiunilor căsuţelor. Majoritatea, dar mai cu seamă cele pe roţi, au spaţiul organizat pe verticală. La „parter” se află bucătaria, livingul și baia, în timp ce la „etaj” pot fi deschise ușile dormitoarele. Scara pe care se ajunge în dormitor poate fi şi fixă. În acest caz, este o scară veritabilă, caz în care treptele sunt spaţii perfecte pentru depozitare.

(după eco&csr)

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin