Publicația noii Conștiințe

Danemarca, țara oamenilor fericiți

1

În topul celor mai fericiți oameni, se găsește Danemarca, conform unui studiu făcut de cercetătorii americani finanțat de guvernul american. La acest studiu au participat 52 de țări a căror nivel de libertate și prosperitate a fost luat în considerare. Următoarele locuri din clasament au fost ocupate de elvețieni și austrieci, pe când americanii ocupă locul 16.

Deasemenea tot danezii au ieșit învingători și în studiile făcute de Universitatea Columbia şi difuzate de Reţeaua pentru soluţii de dezvoltare durabilă. S-au menținut pe poziție, topul celor 10 țări nu s-a schimbat. Ele sunt: Danemarca, Elveția, Islanda, Norvegia, Finlanda, Canada, Olanda, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia.

Se presupune că factorii care îi fac fericiți sunt că deși aceștia nu sunt bogaţi, trăiesc într-o societate prosperă şi liberă. Deși alte studii spun că genele lor conțin o particularitate care îi predispune la fericire mai mult decât pe noi și îi ajută să reziste mai bine la depresie, haideți să vedem ce spun ei despre propria fericire.

Sharmi Albretschen, scriitoare: Este vorba de sistemul nostru minunat de asistență socială. Le oferă multor oameni sentimentul de siguranță. Eu îi spun ”tăticul danez care are grijă de tine”.

Tot ea afirmă că: ”Oamenii apreciază lucrurile mărunte din viața de zi cu zi”

Michael Booth, autor al unei cărți despre fericirea danezilor: ”Parcă își acoperă pisica urechile când se vorbește de ceva rău” și ”Sunt bogați, sunt sexy, au simțul umorului, nu muncesc atât de mult. Totul este frumos in Grădina Edenului-Danemarca”.

Din prisma unei persoane care a fost acolo, confirm că oamenii sunt relaxați. Citesc în stații, își zâmbesc la fiecare moment când privirile se întâlnesc, în unele zone, se salută fără să se cunoască și o fac deschis și din inimă. Cât despre modul lor de lucru, nu se grăbesc sau stresează pe motiv că nu își vor face bine treaba. Sunt politicoși și se respectă în cel mai mic amănunt. Se abordează deschiși pe stradă, se ajută, adoptă animale, nu se stresează că li s-au rupt ciorapii sau pantofii, pentru că nimeni nu îi va judeca și lucrul meu favorit văzut la ei, era că pe lângă toate aceastea, unii șoferi cântau în autobuz tot drumul, din inimă și în gura mare, pur și simplu a fost molipsitor.

 

 

 

Sursa: stirileprotv.ro, antena3.ro

Sursa Foto: Z Tour

Cmentariile sunt închise