Importanța culorilor în colorarea vieții

Publicat în categoria Comunitate

998 vizualizari

Culorile au efecte asupra fizicului și psihicului nostru având capacitatea de a ne influența sau schimba stările. Dintotdeauna femeile au intuit importanța alegerii culorilor pentru a determina cel mai bine starea lor de spirit. Natura este colorată într-un anumit mod și se pare ca animalele știu foarte bine codul acesteia. Culorile dintotdeauna au fost folosite încă din societățiile timpurii. În Egiptul Antic și China, culorile se foloseau pentru vindecare.

Roșul: are capacitatea de a ne trezi stările fierbinți cum ar fi energia, forța, voința, sexualitatea și pasiunea. Persoanele care iubesc această culoare au un ego debordant, sunt puternice și foarte raționale. Această culoare are capacitatea de a ne face să fim alerți și este foarte utilă în cazurile de hipotensiune, reușind să stimuleze circulația sângelui.

Potocaliul: această culoare fiind caldă tinde să fie preferată de persoanele care radiază bunătate, sunt optimiste și senzuale, ținându-se cont că această culoare este apropiată de roșu. Portocaliul trezește bucuria interioară și are efect tonifiant asupra psihicului. Este un bun remediu afrodisiac, vindecă plămânii, favorizează secreția gastrică, accelerează pulsațiile inimii și crește nivelul de energie.

Galbenul: este cel care caracterizează persoanele cu o sănătate fizică și psihică de invidiat. Sunt persoane puternice, care emană bunătate, fericire, poftă de viață, uneori ușor timide. Galbenul este un puteric stimulent al inteligeței. Acesta are ca efect întărirea structurii osoase, tratarea reumatismului și a artritei. Această culoare mai este folosită pentru a stimula nervii și purificarea corpului.

Verdele: este culoarea echilibrului și neutralității. Acesta este preferat de persoanele care sunt perfecționiste, autoritare și prietenoase. Acestă culoare are efect vindecător de la dureri de cap până la cancer.

Albastrul: este o culoare care are afect de calmare pentru întreaga ființă. Este foarte bun de folosit pentru specializarea într-un domeniu anume, sau în încăperile folosite pentru cercetare. Abuzul de albastru poate provoca depresie. El este un foarte bun vindecător în hipertensiune, asm, calmează respirația, migrenele, durerile și este un remediu foarte util anti-stres.

Turcoazul: este reîmprospător, liniștitor și purificator. Este culoarea imunității fiind un foarte bun în vindecarea anumitor boli febrile sau inflamatorii dar și în cazul tensiunii nervoase sau agitației mentale.

Violetul: este asociat cu creativitatea și fantezia. Reprezintă regalitatea într-o lume plină de romantism și are un efect puternic în generarea spirituală. Respingerea violetului denotă lipsa de dorință de angajare, sau ezitare. Această culoare care trezește speranța, ajută la vindecarea nevrozelor, epilepsiei,  tulburărilor mentale și intensifică activitatea cardio-vasculară și pulmonară.

Rozul: este considerată culoarea tinereții. Persoanele care poată foarte des această culoare denotă dorința de a retrăi bucuria tinereții, imaturitate, lipsa de putere de decizie și iubire crescută față de propria persoană.

Maroul: denotă credibilitate, echilibru și hotărâre. Persoanele care preferă acestă culoare sunt prietenoase și cu picioarele pe pământ.

Albul:  este nonculoarea care reprezintă puritatea, curățenia, liniștea și este culoarea persoanelor diplomate cu un caracter puternic, care sunt sincere, simple și deschise. Albul pur și intens are capacitatea de a contracta pupilele ceea ce este considerat obositor.

Negrul: reprezintă misterul, singurătatea, puterea, autoritatea și necunoscutul. Persoanele care iubesc această nonculoare sunt persoane devotate și interiorizate. Aceasta nonculoare nu este recomandată la lucru sau acasă, deoarece reduce activitatea mentală, metabolică și rapiditatea răspunsului la stimulii din mediul ambiant.

Griul: este o nonculoare care derivă din negru, de la care a împrumutat caracteristica autorității, deși persoanele care o preferă de regulă, sunt cei care nu se implică prea puternic și tind să fie izolate.

 

 

 

 

Surse: incomemagazine.ro și yogaesoteric.net

Sursa Foto: dolcevita

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin