Publicația noii Conștiințe

Invitație la Basm!

2

Să pleci la drum fără planuri, fără să știi ce urmează să faci mai departe de o oră îți oferă un sentiment de libertate, de care merită să ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia.

Mirosul îmbietor de cafea dimineța, pe străduțele boeme ale Sibiului te îmbie să visezi, și să vrei să vizitezi noi meleaguri. Privindu-i, Făgărașii te cheamă la aventură-la poalele lor, în Valea Zânelor!

Așa că, de ce nu? Am decis, hai să vedem Castelul de Lut!  Trenul ne-a dus până în Porumbacu de Jos,  un sătuc primitor,aflat la 30 de km de Sibiu, unde oamenii sunt foarte dornici de socializare-mai ales dacă poposești la cafea la magazinul din sat- și ne-au direcționat cu zâmbetul pe buze. De acolo, caii noștri zburători s-au pus în mișcare (de fapt erau două biciclete simpatice) și ne-au dus către Porumbacu de Sus. Pe un drum ca de poveste, contactul cu realitatea contemporană-cu mașinile, era foarte rar.  Fluturașii ne-au acompaniat în zbor, floricelele din jur ne-au îmbiat cu mirosul lor, iar soarele ne îmbujora fețele. Zburătorii au mers lin, iar noi ne bucuram de peisajul copleșitor, căci mergeam drept spre munți care deveneau din ce în ce mai mari și mai frumoși ! Zumzetul creaturilor concura cu zumzetul sufletului meu, iar libertatea era nemărginită!

Din sat, mai era puțin și ajungeam, dar nu vedeam decât drumul, munții și copacii, când deodată, după  curbă, îl vedem: Castelul! Am ajuuuuns!!

Ca-ntr-un vis! Castelul e construit complet din materiale naturale, iar la restaurantul de lângă, meșterii încă lucrează, pentru că-și doresc să ne ofere un acoperiș verde, ca o câmpie cu mii de flori!

În curtea castelului, o familie primitoare –  Răzvan și Gabriela Vasile,creatorii locului- ne-au întâmpinat cu sirop de zmerură și cafea cu lapte, invitându-ne să luăm loc pe niște scăunele sculptate în lemn pe malul râului, pentru a ne recăpăta puterile și a admira peisajul! Ne-au spus și povești- sunt îndrăgostiți de Ardeal, de natură și au fugit din haosul Bucureștilor pentru a trăi până la adânci bătrâneți la poalele Făgărașilor și a asculta susurul liniștit al râului. Se pare că doamna arhitect Ileana Mavrodin le-a înțeles visul și i-a ajutat să construiască un castel de lut, care să preia forma crestelor munților și să devină o pensiune primitoare în inima naturii, unde zânele vor avea grijă să vă simțiți ca-ntr-un basm!  Ne-au poftit și înăuntru, unde am putut vizita o singură cameră, pentru a vedea cam cum va arăta, deoarece interiorul nu este încă finisat-dar vă spun, va fi de vis! Apoi  am urcat și-n turn unde ne-am pozat ca Rapunzel!  N-au vrut să ne spună toată povestea din spate, ce prințesă e ascunsă aici, așteptând să fie găsită de un prinț fermecat, dar ne-au invitat să ne facem propria poveste.. fiecare are pvoestea sa și e invitat aici, să se simtă zână, zmeu, sau prințesă fermecată. Cățelul, mare păstrător al cheilor va avea grijă de altfel ca și copii voștri să fie în siguranță și să se distreze!

După o astel de după-amiază plăcută, am tras aer adânc în piept, ne-am urcat pe caii zburători, și-am pornit, la drum, dar deja localnicii ne-au primit în clanul lor, și suntem acum o zână și-un zmeu!

Haideți și voi să beți cafea cu lapte printre zâne, să aruncați pietre în râu, să simțiți aerul curat, parfum de libertate și să intrați în ordinul Zânelor-pentru că o dată ajuns aici, vei vrea să te întorci!

Cmentariile sunt închise