Moștenirea lăsată nouă

Publicat în categoria Comunitate

938 vizualizari

Se pare că moștenirea de la daci, este mai mult decât în genele noastre, împreună cu un pământ bogat și nici nu s-a pierdut total. Ba mai mult, moștenirea primită de la ei, este mult mai bogată decât am crezut noi, chiar dacă de-a lungul timpului am lasat-o să se piardă.

Medicina alternativă folosește în prezent plante pentru remedierea unor probleme de sănătate, despre a căror utilitate s-a știut și folosit încă din vremurile de demult.

Aceștia găseau o însemnătate spirituală pentru fiecare lucru care trebuia făcut la gospodărie, cum ar fi spălatul hainelor în râu. Aceștia considerau că spălatul în apa curgătoare este foarte benefică celui care intră în ea, fiind curățat de boli și necazuri. Baterea rufelor cu maiul, lemnul însemnând esența vieții, reprezenta scoaterea bolilor din persoana a căreia erau hainele. Pietrele pe care spălau rufele, simbolizand moștenirea primită a legilor scrise și nescrise ale firii.

În zona Valea Izei, Maramureș încă se practică înscrierea crucii în cerc(semnul Geminilor Divini sau svastica), spiralelor dacice precum și cosițele fetelor. Pe uși putem admira semnul șarpelui SKEPT-E-CASAS care mai este numit și Ocrotitorul Casei sau păzitorul gospodăriei, considerându-se că o casă fără acest semn este fără protecție.

În Coţofeneşti, judeţul Prahova, s-a descoperit un coif în situl arheologic care simbolizează spirala vieții, de pe vremea lui Zamolxe, care mai poate fi numit și al treilea ochi sau privirea interioară.

Acestea sunt câteva moșteniri dacice care încă se mai găsesc ca o umbră a vremurilor apuse dar care sunt puține din toate cele ce merită menționate. Să nu uităm de plăcuțele găsite la Tărtăria care aveau înscripții care datează de dinainte de prima limbă scrisă și recunoscută din Egipt, sanscrita. Precum și folosirea acupuncturii, găsită la Sarmisegetuza, care datează de dinainte cu câteva mii de ani, față de folosirea acesteia în China, unde se presupunea că aceasta s-a născut. Plus sanctuarele de la Sarmisegetuza care vorbesc despre o limbă a unor credințe necunoscute de noi și care par a se fi pierdut undeva, dar merită căutată, pentru că pare că nu mai avem nimic de pierdut.

Suntem dacii din vechime, doar că am uitat asta. Poate că cheia revenirii este să ne amintim asta împreună cu iubirea pe care o purtau în inimi, față de aproapele lor și natură.

 

 

 

 

 

Sursa: adevaruldespredaci.ro

Sursa Foto: Romania Megalictica

Din aceeasi categorie:

  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre