Prima „casă crowdsourced a viitorului”

Publicat în categoria Comunitate

538 vizualizari

Construirea casei viitorului va începe înainte de sfârșitul anului 2015 și se va finaliza înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Rio în 2016. Lucrările de construcție vor genera până la 85% mai puține deșeuri și 80% mai puține emisii de carbon față de lucrările la o casă de dimensiuni comparabile.

Casa își va asigura singură necesarul de energie și apă, dispunând de un contor inteligent ce oferă informații în timp real cu privire la consumul de apă, energie electrică și gaz. Acesta va include, de asemenea, aparate electrice inteligente și o grădină organică pentru culturi, care acoperă o suprafață de până la 1.000 m². Casa va include, de asemenea, o grădină organică pentru culturi, cu o suprafață de până la 1.000 m², și a fost proiectată în așa fel încât nu are nevoie de iluminat electric în timpul zilei.

Din noiembrie, oameni din întreaga lume au folosit site-ul web NO.V.A pentru a discuta despre cum ar trebui să fie casa viitorului. Platforma a înregistrat 200.000 de vizualizări din 106 de țări, 23.000 de vizitatori unici au interacționat cu platforma prin schimb de idei și informații, iar 4.000 de idei au fost evaluate de un comitet tehnic, din care cele mai bune au fost încorporate în designul casei, ca urmare a evaluării comitetului. Designul arhitectural al casei a fost dezvoltat în Brazilia de firma de arhitectură Studio Arthur Casas, care a realizat proiecte apreciate în întreaga lume, inclusiv pavilionul brazilian la Expo Milano 2015.

Casa își va asigura singură consumul de energie și va opera ca o rețea electrică micro, care produce în jur de 105% din cererea de energie electrică necesară, grație energiei solare generate de panourile instalate pe acoperiș. Surplusul de electricitate poate fi stocat în baterii de mare capacitate sau transferată în rețeaua de distribuție locală, ducând la creșterea generării și consumului de energie curată.

Casa Enel Brazilia a viitorului va fi, de asemenea, prima clădire din America de Sud cu funcționare pe baza certificatului Living Building Challenge (LBC) al International Living Future Institute, un standard de performanță riguros care solicită crearea de proiecte de construcții la orice scară care funcționează curat, frumos și eficient precum mediul natural (http://living-future.org/lbc).

Din aceeasi categorie:

  • Portret robot - homosexualul de langa tine
  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin