Satul indian care plantează 111 copaci de fiecare dată când i se naşte o fată

Publicat în categoria Comunitate

579 vizualizari

Într-un tărâm unde bărbaţii sunt consideraţi mai valoroşi decât femeile, locuitorii unui sat numit Piplantri, din Rajasthan, India, îşi celebrează fiicele prin crearea unei lumi mai sănătoase, mai verzi: de fiecare dată când se naşte o fată în comunitate, 111 copaci sunt plantaţi în numele ei.

Tradiţia satului indian este benefică nu doar regiunii, ci şi întregii planete şi, totodată, transmite un mesaj puternic într-o societate dominată de recunoaşterea bărbaţilor, mai puţin a femeilor. „Acest minunat exemplu şi exerciţiu de eco-feminism va inspira, fără îndoială, şi restul Indiei, poate chiar şi lumea întreagă”, scrie site-ul Folomojo.  Care este motivul acestei tradiţii unice? Asigurarea că mediul nu va avea de suferit de pe urma creşterii demografice. Este o tradiţie „eco-friendly” care asigură, la propriu, un viitor mai verde generaţiilor ce vor urma.

Astfel, când se naşte o fată în sat, localnicii adună 21.000 de rupii (făcând chetă între ei) şi 10.000 de rupii de la părinţii fetei; suma totală de 31.000 de rupii (aproape 500 de dolari americani) este transformată într-un depozit fix, pe 20 de ani, pe numele fetei. Părinţii sunt obligaţi să semneze un act prin care se angajează ca fata să primească educaţia cuvenită; actul impune, totodată, ca fata să se căsătorească numai după ce are vârsta legală pentru căsătorie şi ca toţi copacii plantaţi în numele ei să fie îngrijiţi corespunzător. Pentru a asigura supravieţuirea copacilor, comunitatea întreagă participă la muncile necesare.

Copacii sunt protejaţi, aşadar, de termite sau alţi dăunători, iar în jurul lor localnicii plantează aloe vera, o plantă care devine pentru unii dintre localnici un mod de a-şi câştiga existenţa (din vânzarea frunzelor). Tradiţia a fost propusă pentru întâia oară de fostul lider al comunităţii, în memoria fiicei sale care murise la o vârstă foarte fragedă. Ideea a prins: de şase ani încoace, peste un sfert de milion de copaci au fost plantaţi. Sătenii mai spun şi că în ultimii şapte – opt ani nu s-au mai înregistrat infracţiuni în localitatea lor.

 

Sursa: Trueactivis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre