Tinker’s Bubble, cea mai veche comunitate britanică în afara reţelelor de consum

Publicat în categoria Comunitate

650 vizualizari

Comunitatea Tinker’s Bubble din Marea Britanie este considerată cel mai vechi sat ecologic, cu impact scăzut asupra mediului, care vieţuieşte în afara reţelelor de consum: de 21 de ani, oameni extrem de diferiţi trăiesc împreună în acest fel, izolaţi de sistem, scrie site-ul True Activist.
De-a lungul celor 21 de ani, unii dintre membrii comunităţii au plecat, după o vreme, dar alţii au rămas, alegând definitiv acest stil de viaţă. Câştigă bani (consideraţi ai comunităţii) de pe urma grădinăritului şi vânzării de produse din mere. Nu fac foarte mulţi bani, dar sunt mulţumiţi că pot avea tot ce le este necesar. Folosesc lemne pentru gătit şi încălzire şi, de peste două decenii, nu au făcut uz de niciun fel de combustibil fosil.

Satul se întinde pe 16 hectare, într-o zonă deluroasă şi împădurită din regiunea rurală Somerset. Peisajul pare desprins din filmele cu hobiţi, până la detalii arhitecturale ale locuinţelor. Localnicii vorbesc deschis despre ideea de comunitate, despre educaţie, despre lumea „din afară” şi despre cum se trăieşte în armonie cu natura.

Sursa: TrueActivist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 5 femei celebre fara de care lumea nu ar mai fi la fel
  • De ce m-am saturat de Sfantul Valentin
  • Idelologia care sta la baza necazurilor noastre