Publicația noii Conștiințe

Irealul din noi! Jérémy Clausse îți fotografiază visele!

0

Jérémy Clausse este un fotograf și artist vizual francez. Creațiile lui, sunt fotografii pe care le manipulează digital, creând imagini suprarealiste astfel încât subiecîii reprezintă întreaga natură umană cu visele, gândurile și sentimentele lor! Scenariul este scris: adună, amestecă, combină și împarte! Fotografia și arta digitală devin moduri de exprimare artistică, care îi permit să utilizeze punctele forte ale psihicului uman (visul, automatismul și subconștientul) , eliberat de sub controlul rațiunii, ajutându-l să lupte împotriva valorilor impuse.

Este dificil de prezentat acest artist. N-aș vrea să știu de unde vine, și unde merge..aceste detalii umane, l-ar eticheta. A-i face o prezentare l-ar contura șilimita! Și tocmai limitele sunt cele care nu există în lucrarea lui Jérémy Clausse. Aici avem parte de vise scoase pe pânză, în această dimensiune. Vise, gânduri, imagini ale subconștientului..tot ce e mai profund înrădăcinat în noi. Imaginea umană prinde doar un contur..limita realului, depășită de irealul din mine, din tine, din noi.

Artistul călătorește către inima unei iluzii, un pelerinaj la care ne invită să participăm, aici pe pământ, dar cu capul bine ancorat în stele.

Fotografia lui este impregnată cu extaz, furie, vise, adevăr..tot ceea ce negăm e pus pe pânză. Un pod ce apare între noi, un liant către celălalt.

Vă invit să vedeți adevărul din voi, expus prin joaca de-a lumina…poate cu puțin întuneric.

 

LES TRANS(h)I(s)TOIRES. -serie de lucrări.

demir-9-900x1200 deobj88 db-vegetal16-ms2cvjwc8ua3pxfhqwpr58f7e4yoplmjm58u2cgof4deobj96-ms82djlbzzkn01fno8br3vk13n7dpm512sxxtxdy8w  doubleexposureportraits5-900x900doubleexposureportraits4-900x900

 

 

Comentarii
Se încarcă...