La plimbare cu Peter Gric

Publicat în categoria Creativitate

874 vizualizari

 

Arta vizuală este făcută să fie privită, dar de data aceasta parcă sunt invitată la o plimbare și deși nesigură, accept experiența.dissolving illusion ii 2014

25604_360691004371_1916491_n

„Dissolving Illusion II” – 2014

Pășesc în imaginea creată de artist și nu găsesc limitele peisajului, totul pare infinit. Mă uit în jurul meu și parcă nisipul se adună și disting un oraș; parcă formele pe care le văd sunt clădiri și încet încet observ și personaje. Mă plimb și observ mai multe detalii, dar incercând să privesc înapoi, imaginea se pierde, iar înainte nu există încă; totul e învăluit într-un nor de nisip. Există doar detaliul prezentului și știu că asta este  eternitatea.

Mă opresc din a mai gândi; parcă și sentimentele dispar, mă las înconjurată de o liniște apăsătoare și aș vrea sa spun ceva, dar este inexprimabil; ce văd, ce aud și ce simt,   face parte din experiența completă pe care ți-o oferă acest artist! În final, orbitez și parcă ajung la mine!

Aceasta este arta awaiting the rebirth 2000-2004lui Peter Gric, amețitoare, copleșitoare, ireală, o experiență completă, sinestezie creată de o pensulă, așezată în mâna potrivita.

 

Peter Gric este născut în Brno, Cehia, în anul 1968. Părinții lui, artiștii Ludmila și Jaroslav Gric i-au observat talentul tânarului Peter și l-au încurajat să își urmeze calea, ajungând să studieze la Școala de Arte Frumoase din Viena.  Încă din studenție a participat la diferite expoziții, de grup sau personale, ceea ce l-a facut să se lanseze în lumea artistilor plastici.

Arta sa, suprarealistă, organică, fantastică, ne invită mereu la o plimbare a simțurilor, într-o infinitate exprimată pe pânză.

Să aveți o experiență plăcută!

 

 

Android-Pietà 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Android Pieta”-2015

"Orbiter"-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Orbiter” – 2015

 

Source: www.gric.at

http://www.facebook.com/peter.gric

 

Din aceeasi categorie:

  • Suntem asasinii unui zeu
  • Fii atent!
  • Dincolo de frontiera gandului