Publicația noii Conștiințe

Parcă vin din mare..parcă vin din magice zări!

0

Miho Hirano este o artistă japoneză, pasionată de frumusețea și de senzualitatea feminină.

În lucrările ei, zeițele naturii fac baie în suprarealism. Părul pare să fie în centrul atenției, fiind împodobit cu flori, păsări, fluturi, valuri de mare, portretizând o coexistență armonioasă intre om și natură.

Lucrările aparțin basmului, fantasticului. Eroinele delicate și ademenitoare plutesc printre crengile copacilor, tufișuri pline de flori și alge în derivă, cu o privire care vede departe de dimensiunea acestei realități. Pare că poartă după ele, o mică imagine a unei alte lumi, ele pășind prin portalul acesta al pânzei, inivitându-ne să mergem cu ele, spre basme-n depărtări.

Revenim la păr pentru că este piesa principală a lucrărilor lui Miho – se pare că îi place tare mult să se joace cu tușele prin părul personajelor – acesta crează senzualitatea si personalitatea fiecărei eroine. Elementele de floră și faună care apar au o greutate emoțională și simbolică, contribuind la sentimentele pe care ți le trezesc imaginile- pentru că imaginile sunt sentimente. Păsările colibri sunt ademenite de aceste frumuseți, incărcând cu și mai multă delicatețe lucrarea, dar reprezentând în același timp puterea de seducție, rebeliunea , libertatea și frumusețea naturală.

În esență, lucrările lui Miho Hirano, transformă omul și natura într-o singură ființă.

Aceste lucrări făcute în culori de ulei,  senzuale și suprarealiste, sunt locuite de entități efemere, ce trăiesc cu ființe dintr-un univers mitologic în păr, ce nu sunt doar accesorii, ci prieteni de călătorit prin alte dimensiuni.

 

Comentarii
Se încarcă...