Publicația noii Conștiințe

7 obiceiuri pe care le au cuplurile fericite

0

Să presupunem că sunt un terapeut cu câțiva zeci de ani de practică în terapia relațiilor de cuplu. Sfaturile ce urmează sunt câteva din concluziile pe care le-am desprins în urma întâlnirilor cu sute de cupluri aflate în dificultate…

1. Obiceiul de a petrece timp împreună

Este uimitor, cât de des sunt vizitat de cupluri care în afară de luna de miere nu mai are amintiri plăcute în comun. Știu, știu, copiii și munca foarte repede dimunează șansele de a rămâne împreună.

Dar de unde să existe o legătură între voi, dacă nu petreceți timp împreună? Acesta este cel mai evident și pricipal pas, care trebuie să fie făcut pentru a prelungi dragostea.

Așa că ar trebuie pentru început să vă clarificați cu asta. Uitați-vă în calendar, fixați o dată și petreceți un timp împreună (doar voi doi, fără copii!). Creați o atmosferă în care vă puteți dizolva în doi- atunci se nasc cele mai importante discuții și se formează legături puternice!

2. Obiceiul de a învăța limba în care vorbește partenerul tău 

 

Acest lucru este foarte important! Din copilărie, părinții v-au crescut în limba iubirii lor. Dar cel mai probabil, tu și paternerul tău aveți părinți diferiți.

De exemplu, voi ați fost educați să vorbiți mereu despre sentimentele voastre, iar în familia partenerului tău acest lucru nu se obișnuia. Sau mama ta, te numea în glumă ,,prostuță”, iar partenerul tău s-a supărat când ai încercat în așa mod să-ți exprimi cele mai gingașe sentimente.

De aceea, dacă nu știți limba iubirii partenerului, vorbiți direct cu el despre asta. Cel mai probabil, iubitul vostru a vorbit deja la acest subiect, dar nu cu voi. Așa că clarificați-vă chiar azi.

Pur și simplu întrebați: În care momente tu simți iubirea mea?  Cel mai probabil, pentru el asta nu va fi atunci când ai pregătit pentru el cina. Mai degrabă pentru el asta va fi atunci când îl atingi cu gingășie. Sau când ai organizat o petrecere-surpriză cu ocazia zilei lui de naștere.

Nu ai auzit nimic despre limbile diferite ale iubirii? Găsești timp într-o seară și răsfoiți împreună «Cinci limbaje ale dragostei» de Gary C. Cercetând limbajul iubirii partenerului acest fapt va oferi un plus de atracție sentimentelor voastre.

3. 20 de secunde de îmbrățișări de două ori pe zi

Eu nu vorbesc de îmbrățișările respectuaose. Am în vedere coapsa lângă coapsă, împleticindu-vă într-o îmbrățișare de ursuleți. De ce minim 20 de secunde?  Pentru că atât e necesar pentru a fi eliminat hormonul îmbrățișărilor, care vă va oferi o senzație plăcută, că în aveți o relație perfectă cu lumea și cu persoana iubită.

Le prescriu în mod regulat pacienților mei 20 de secunde de îmbrățișări, pentru că acest lucru este un medicament. Așa că în fiecare dimineață, înainte de a merge la serviciu, și în fiecare seară, când vă întoarceți acasă, petreceți îmbrățișați cel puțin 20 de secunde.

Vă garantez că amândoi sau măcar unul dintre voi își va găsi în aceste îmbrățișări locul fericit. Țineți minte, întrucât acest exercițiu este atât de plăcut, dacă va fi amânat prea des, partenerul se va simți părăsit. Așa că nu săriți peste și bucurați-vă de proces.

4. Obiceiul de a învăța să asculți, fără să întrerupi

Nimic nu exprimă dragostea ta mai mult decât atunci  când îl lași  să vorbească. Despre gândurile sale. Sentimentele sale. Chiar și despre acea întâlnire cu șeful și despre ziua lui încărcată.

Totuși, mulți oameni însușesc greu arta de a asculta. Asta ar înseamna să lase la o parte toate dispozitivele, să amâne alte gânduri, să creeze un contact vizual, să dea din cap într-un mod aprobator…știți voi, să emane un interes sincer și un pic de grijă.

Punctele bonus pentru atingerea mâinii în  momentele potrivite ale povestirii partenerului, îi vor arăta că într-adevăr îi sunteți alături.

Oferindu-i partenerului posibilitatea de a se expune, îi arătați că gândurile lui sunt la fel de importante ca și ale voastre. Puteți să repetați câte ceva din ce a povestit el, dar nu-i spuneți ce trebuie să facă. Pur și simplu demonstrați-i că l-ați ascultat. Arătați-i că ați înțeles cum l-a influențat ceea ce v-a povestit.

5. Să vă țineți în vizor unul pe altul

De unde puteți să știți când să-l felicitați sau când să-l compătimiți pe partenerul vostru, dacă el nu vă ține la curent cu ceea ce se întâmplă în viața lui?

Noi toți vrem să fim așteptați acasă, indiferent dacă am avut o zi bună sau proastă. Gândul că partenerul tău apreciază viața ta în afara relației ( jobul, prieteniile, hobby-urile) te ajută să te simți apărată și să simți că ai atins raiul pe Pământ.

6. Planificați viitorul împreună

Majoritatra lucrurilor importante pentru relația voastră, nu se întâmplă dacă nu sunt introduse în calendar. Inclusiv sexul, întâlnirile cu prietenii și timpul petrecut unul cu altul.

Încercați să mâncați împreună, să vă planificați luna, să vă puneți scopuri comune. Veți vedea că trăiți senzația că sunteți împreună în aceeași călătorie, că planificați un lucru important pentru viitorul vostru comun, care este la fel de important pentru amândoi.

Țineți minte că sunteți o echipă. Țineți-vă împreună, în îngrijirea copiilor, în scopurile personale, la muncă, în viața sexuală, sau pur și simplu atunci când decideți cu ce vreți să vă ocupați în această săptămână.

7. Liniștiți-vă unul pe celălalt

Toți avem uneori nevoie să fim convinși. Nu așteptați când partenerul va avea nevoie de asta, faceți asta pur și simplu. Deseori, reamintind anumite lucruri vă faceți partenerul să fie liniștit și sigur pe relația dintre voi. Un Te iubesc sincer și neașteptat, poate face să fie uitate toate momentele neplăcute. Nimic nu vă va face să vă simțiți mai liniștit decât faptul că partenerul vă apreciază. Este greu să nu crezi în iubirea lui, când tocmai a menționat 2 motive de ce este norocos că ai apărut în viața lui.

Omenirea este cum este pentru că creierul nostru evoluează cu gânduri negative (din nefericire!): tot timpul ne gândim că ceva ar putea să nu meargă bine. Creierul nostru în permanență ne alimentează cu tabloul posibilelor pericole. Acest lucru înseamnă că multe pericole le inventăm singuri. Când vedeți că partenerul vostru este în panică, sau își inventează singur problema, cel mai bine este să-i întindeți liniștit mâna. El are nevoie de 20 de secunde de îmbrățișare pentru a se calma.

Concetrați-vă pe ceea ce vă place mai mult. Punctul comun care trece prin toate cele 7 obiceiuri ale cuplurilor fericite este concentrarea pe partea bună a relației voastre. Mai bine un compliment decât un reproș. În adâncul sufletului căutăm sentimente frumoase, care se oglindesc în cuvintele domnului Roggers:  «I love you… just the way you are».

Luptați cu critica și oferiți-i partenerului posibilitatea de a se bucura de fericirea de a iubi și a fi iubit.

Comentarii
Se încarcă...