Publicația noii Conștiințe

Cum să îţi provoci o stare de fericire (exerciţiu)

0 0

Motto : ” Alergăm după fericire până departe, fie pe mare, fie pe uscat. Dar fericirea este aici aproape. ” Horaţiu

Ne confruntăm adeseori cu momente cărora le dăm privilegiul de a ne fura fericirea, starea de bine. Ele  ne fac să ne pierdem de noi şi să uităm pentru câteva clipe cât de bucuroşi suntem capabili să fim.

Adeseori, majoritatea oamenilor preferă să folosească anumite mijloace, de obicei aflate în exteriorul propriei persoane, pentru a-şi redobândi starea de fericire. Greşit! Toate aceste mijloace nu ne oferă decât o fericire trecătoare, o iluzie a fericirii care dispare la fel de repede cum a apărut.

Observând toate aceste lucruri, am decis să îţi prezint, ţie , suflet blând, un exerciţiu care te va ajuta să îţi provoci o stare de bine oricând doreşti. Eu l-am încercat şi am observat că nu dă greş.

Exerciţiul are 6 paşi după cum urmează :

Pasul 1- aminteşte-ţi un moment din viaţa ta în care te-ai simţit foarte fericit  şi încearcă să te transpui în el; acum observă tot ceea ce simţeai în acel moment;

Pasul 2- concentrează-te şi mai mult asupra senzaţiilor din corp, vezi ,auzi şi simte la fel.

Pasul 3- observă unde în corp este cea mai pregnantă senzaţie şi încearcă să îi descrii forma, mărimea, culoarea,

Pasul 4- concentrează-te şi mai mult până când vei observa că această senzaţie are o anumită mişcare, dă-i voie să se mişte şi observă în ce sens se mişcă; intensifică senzaţia şi roteşte-o în tot corpul începând cu cercuri mici până când îţi inundă fiecare celulă cu o intensitate maximă.

Pasul 5- gândeşte-te acum la un plan  viitor, ceva ce ţi-ai propus să faci şi lasă-te inundat de aceeaşi senzaţie.

Pasul 6- relaxează-te şi bucură-ţe de starea de fericire care ţi-a atins viaţa!

Comentarii
Se încarcă...