Publicația noii Conștiințe

Cunoaşterea de sine miroase cel mai bine

0 0

Motto : „Nosce te ipsum.” („Cunoaşte-te pe tine însuţi”- Socrate)

Te îmbrăţişez, suflet blând. Astăzi am simţit să îţi direcţionez atenţia către Tine şi să te pun pe gânduri. Întrebarea mea simplă este : Ştii cine eşti ? Da, probabil îţi cunoşti numele, locul de origine, profesia, dar cine esti dincolo de toate astea ? Cine eşti doar în compania ta ?

Observ, din experienţele mele dar şi a altora că reuşim mult mai bine să ştim cine este o altă persoană decât cine suntem noi. De cele mai multe ori ne este mai uşor să descriem un prieten, un membru al familiei poate şi o celebritate decât să ne descriem propria personalitate. Destul de ciudat nu ?

Cum să  te cunoşti? Spre uimirea ta procesul e unul destul de simplu. Trebuie să începi prin a petrece timp cu tine.. Să te împrieteneşti cu tine. S-ar putea să descoperi o persoană de treabă. Ascultă-ţi gândurile opiniile, ascultă voce interioară şi descoperăi misterul. Ea face parte din tine. De asemenea nu ezita să te autoevaluezi întotdeauna. Ia o foaie de hârtie şi un pix şi trece în revistă care sunt calităţile,aptitudinile,defectele pe care crezi că le ai. Să nu uiţi să te autoapreciezi mereu pentru că daca nu te apreciezi tu, atunci cine?

Închei spunandu-ţi , suflet blând, că singura persoană care îţi va fi alături toată viaţa esti Tu şi , de ce să nu ai un prieten de viaţă decât un duşman?

Comentarii
Se încarcă...