Publicația noii Conștiințe

Cuvintele potrivite ne pot transforma viaţa

0 0

Motto : ” Cuvintele sunt umbra de aur în conştiinţă a materiei. ” N. Stănescu

Se crede ca pe parcursul unei zile un bărbat rosteşte aproximativ între 2.000 şi 4.000 de cuvinte într-o zi iar o femeie între 8.000 şi 9.000 de cuvinte. Un număr extraordinar de mare aş putea adăuga.

Cred că toţi putem fi de acord cu ideea că majoritatea cuvintelor pe care le folosim le alegem rareori  conştientizând cu adevărat sensul lor. Foarte mulţi dintre noi nu ştiu de impactul pe care aceste cuvinte îl au asupra vieţii noastre cotidiene. Aşa că , mai ales noi ce tineri dar nu numai, preferăm să ne exprimăm într-un mod hmmm…cum l-as putea numi ? Nu tocmai potrivit , atunci când ne aflăm în zona noastră de confort alături de prieteni. Ar fi spre binele nostru dacă ne-am alege mai atent cuvintele.

Probabil tu, suflet blând, te întrebi de ce? Răspunsul este simplu : subconştientul nostru ( instrumentul nostru de  creea realitatea) nu ştie de glumă. „El” nu înţelege sensul figurat al cuvintelor, sau ideea ascunsă ce stă în spatele lor. Dacă tu gândeşti sau spui ” Sunt sărac. ” , ” Viaţa mea e naşpa. ” „Nimic nu îmi merge bine.” doar în glumă, pentru ”El” nu va fi o glumă. „El” te crede şi va începe să te îndrume spre rezultat.

Soluţia e una simplă. Poţi începe prin a fi mai atent la cuvintele pe care le foloseşti şi să le înlocuieşte pe cele care nu îşi au locul în viaţa ta. Schimbă ” Nu o sa reuşesc niciodată ” cu ” Acum eu reuşesc ” , „Sunt sărac ” cu ” Mulţumesc pentru tot ceea ce am „. Un alt sfat pe care ţi-l pot da este să începi să utilizezi mai des verbele la timpul prezent pentru că subconştientul nu cunoaşte noţiunea de timp. Pentru el tot ceea ce există este momentul de Acum. Aşa că nu spune ” Voi fi sănătos ” ci „Sunt sănătos „, în loc de ” Va fi bine” spune ” Este bine.”.

Viaţa noastră devine mult mai bună dacă începem să fim mai atenţi la cuvintele pe care le gândim sau le rostim. Un prieten mi-a oferit o dată o temă de gândire iar acum o voi împărtăşi şi eu cu tine :

” Cum ar fi viaţa dacă fiecare cuvânt pe care îl rostim ar apărea pe pielea noastră ca un tatuaj ? „

Comentarii
Se încarcă...