Publicația noii Conștiințe

Două pietre şi-o poveste

0 1

„A fost o dată, nu demult, un fermier sărac care trăia într-un mic orăşel. Într-o zi, el a împrumutat de la un om înstărit o sumă mare de bani, pe care nu a mai reuşit să i-o returneze. Omul înstărit era un om bătrân, crud şi urât, care o admira de mult pe fiica fermierului. Profitând de această ocazie, omul i-a propus un târg: el va şterge datoria dacă fermierul îi va oferi mâna fiicei lui.

Auzind aceasta, cei doi au fost dezgustaţi. „Bine, atunci vom lăsa această decizie pe mâna soartei.” ,spuse bătrânul. El a spus că va pune într-un sac o piatră neagră şi una albă şi că o va ruga pe fată să aleagă una. Dacă ea va alege piatra neagră, datoria va fi ştearsă iar ea va trebui să se căsătorească cu el, dar dacă ea va alege piatra albă datoria va fi ştearsă fără a fi necesar ca ei să se căsătorească. Daca ea va refuza, bătrânul a ameninţat-o ca va face tot posibilul ca tatăl ei să fie arestat şi aruncat în închisoare.

Zis şi făcut. Omul s-a aplecat pentru a alege de jos două pietre. Uitându-se atent la el, fata a observat că a ales două pietre negre identice. Speriată şi confuză ea nu ştia ce va face. Moştenind inteligenţa tatălui său, ea a băgat mâna în sac şi fără să se uite, a lăsat-o să-i alunece printre degete pe jos. „Fraiera de mine, sunt aşa neîndemânatică!” , spuse ea. „Dar dacă te uiţi în sac, vei vedea ce piatră nu am ales.” Bătrânul s-a albit la faţă dar a ştiut că nu putea admite actul său de viclenie.

Şi aşa, fermierul şi fiica sa au reuşit să transforme o situaţie fără scăpare într-o oportunitate.”

În viaţă ne confruntăm adesea cu situaţii care la prima vedere par imposibile, situaţii când ne este foarte greu să vedem luminiţa de la capătului tunelului. Exact ca în povestea noastră, noi nu trebuie să ne pierdem niciodată speranţa. Orice problemă are întotdeauna o soluţie. Unele soluţii pot fi la suprafaţă dar pentru unele, s-ar putea să fie posibil să săpăm mai adânc. Te asigur că ele întotdeauna există.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata