Fii RECUNOSCĂTOR pentru tot ceea ce ai sau ești

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

2.266 vizualizari

Motto: „Cultivați obiceiul de a fi recunoscător pentru orice lucru bun care vine la voi și să mulțumiți continuu. Și pentru că toate lucrurile au contribuit la dezvoltarea voastră, ar trebui să fiți recunoscător pentru toate lucrurile din viața voastră „. ( Ralph Waldo Emerson)

 

Într-adevăr nu îți ia mult timp sau efort pentru a începe cultivarea unei vieți în care să fii recunoscător. Trebuie doar să începi. Iată șase moduri prin care ne putem arăta recunoștința noastră în fiecare zi:

1. Ține un jurnal al recunoștinței
Astfel se vor consolida gânduri pozitive, care ajută la trecerea creierului de la tendința naturală de a se concentra asupra lucrurilor negative spre cele pozitive.

2. Creează-ți timp pentru a petrece cu oameni care contează cu adevărat pentru Tine
Și arată-le cât de mult înseamnă pentru Tine! Arătând recunoștință pentru alții, și spunându-le cât de mult îi prețuiești, Te va face sa te simți bine!

3. Realizează în fiecare zi o sesiune de Recunoștință
Pur și simplu ia-ți câteva minute în fiecare zi pentru a mulțumi pentru orice sau oricine ești recunoscător. Poți să stai liniștit cu ochii închiși, să-i vizualizezi pe toți cei cărora le ești recunoscător și să le mulțumești. Acest act, singur, poate face o diferență imensă în starea Ta de bine.

4. Fii politicos cu ceilalți
Spune „te rog” sau „mulțumesc”, ajută alte persoane făcând gesturi mici. Ajută o persoană în vârstă să-și care bagajul de exemplu sau deschide ușa unei persoane poftind-o politicos să intre inaintea ta. Aceste mici gesturi de bunătate nu-i va ajuta doar pe ceilalți, ci Te va face și pe Tine să te șimți mai bine.

5. Bucură-te de lucrurile mici
Simplul act de a încetini puțin din continua Ta agitație și a te bucura de lucrurile mici din viață pot avea un impact enorm pentru starea ta de spirit! Savurează mirosul de cafea un pic mai mult timp, stai jos în timp ce mănânci masa de prânz și bucură-te  întradevăr de ceea ce mănânci. Dă-ți voie zi de zi să găsești bucăți mici de fericire și bucurie. Toate acestea se adună!

6. Privește binecuvântările din viața Ta ca ceea ce sunt, binecuvântări
În loc să privești lucrurile din viața Ta ca și când ți s-ar cuveni, privește-le ca pe niște cadouri și fii recunoscător pentru că sunt în viața ta. Dacă ai adăpost, hrană, apă potabilă curată, acestea sunt daruri. Binecuvântări adevărate. Nu un drept. E la fel de simplu ca schimbarea gândurilor tale. Schimbați-vă gândurile și veți schimba lumea.

După cum ai putut constata, cultivarea recunoștinței nu necesită schimbarea stilului de viață. Pur și simplu, începând cu una sau două din aceste sugestii poți crește bunăstarea și fericirea ta foarte mult.
Tu cum cultivi RECUNOȘTINȚA în fiecare zi?

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Dezvoltare personala Ce ascunde lenea
  • Crezul parintelui