Publicația noii Conștiințe

Gândește ca un tigru. Cu principiile lui de viaţă, începi o săptămână în mare formă!

4

Potrivit Fundaţiei Mondiale Wildlife şi Tiger Global Forum, populaţiile de tigru, în cele din urmă, sunt în creştere. Şi asta după mai mult de 100 de ani de declin.

Acest lucru înseamnă aproximativ 3.900 de tigri sălbatici, cu circa 700 mai mult decât estimarea din anul 2010.

Şapte lucruri inspirate de tigri merită reţinute. Aceste principii Te vor ajuta să reuşeşti la locul de muncă, dar şi în viaţă:

1. Nu lăsă pe alţii să vorbească peste Tine. Ridică vocea şi fă-te ascultat!

Nimeni nu poate ignora un tigru şi nimeni nu poate întrerupe un tigru în timpul unei întâlniri de lucru.

2. Nu-ţi fie frică să-ţi arăţi dungile – trăsăturile care te fac unic!

Dungile fiecărui tigru sunt unice – nu există două la fel! Nu ar trebui să simţi nevoia de a-ţi ascunde propriile ”dungi”. Personalizează-ţi spaţiul de lucru cu poze cu familia ta sau hobby-ul preferat. Găseşte imaginea de fundal care să te calmeze, dar şi pentru a-ţi face din desktop un spaţiu propriu.

3. Dacă ai o problemă, sari spre dreapta şi începi să înoţi

Tigrii nu se sperie de apă, ba chiar sunt înotători foarte buni.

Ce înseamna asta pentru Tine? Dacă ai de făcut un lucru sau îți asumi nişte atribuţii noi, nu amâna. În cazul în care greutatea e prea mare, găsește o mică parte din ea pe care o poţi face acum şi încearcă să lucrezi asupra ei sistematic.

4. Nu lăsa pe alţii să profite de tine

Tigrii pot pretinde la mai mult de 300 km pătraţi ca teritoriu propriu. Ce-i al Tău e al Tău. Nu-ţi fie teamă să le impui oamenilor să înţeleagă asta şi nu-ţi fie frică să le spui nu (politicos, desigur).

5. Fii sociabil, dar respectă spaţiul şi timpul necesar relaxării

Tigrii au propriile lor teritorii şi tind să trăiască pe cont propriu. „Tigri solitari au de fapt o viaţă socială bogată, ei preferă să socializeze doar că de la distanţă”, citează site-ul National Zoo.

Îți  poţi echilibra viaţa privată şi socială. Stabileşte limite pentru mediile sociale. Simte-te liber să îţi setezi statutul în ”ocupat” (sau invizibil). Astfel, vei fi mai productiv, iar atunci când Te vei întâlni cu prietenii, vei putea lăsa locul de muncă ca apoi să Te concentrezi asupra lor.

6. Dacă nu reuşești la început, nu renunța. Continuă să încerci până când o să faci bine

7. În cele din urmă: trebuie să iei în serios somnul!

Tigrii pot dormi peste 16 ore pe zi.

Asigură-te că veţi obţine o cantitate sănătoasă de somn în fiecare noapte, setează-ți orele de culcare, nu consuma cofeină seara, iar perfect ar fi să elimini toate ecranele din dormitor. Somnul este preţios şi ai nevoie de fiecare minut.

 

 

Tigrii sunt, încă, pe cale de dispariţie şi dispar în anumite zone, dar cifrele au crescut şi sunt un semn bun despre cât de mult oamenii îşi doresc să păstreze tigrii în jurul lor. Creștearea lor numerică – în timp ce alte specii dispar –  denotă o Vitalitate și Putere de adaptare ce merită atenție și mai ales asimilare…

Sursa: UpWorthy, Descopera

Cmentariile sunt închise