Harta inimii ( exerciţiu de autocunoaştere )

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

1.926 vizualizari

Se întâmplă de multe ori să ajungem să ne identificăm cu personajul pe care îl jucăm la şcoală, la servici, mai exact în lumea socială, îndepărtându-ne uşor uşor de cine suntem cu adevărat. Unii dintre noi chiar stau pe gânduri atunci când se lovesc de întrebarea ” Cine sunt?”. Cred că ar trebui ca cel puţin din când în când dacă nu tot timpul, să ne punem noi înşine această întrebare. Să ne oprim şi să ne întrebăm ” Oare mai ştiu cine sunt ? „.

Tocmai de aceea m-am gândit, suflet blând, să îţi povestesc despre un exerciţiu simplu care nu durează mai mult de 10 minute, exerciţiu care te va ajuta în procesul de autocunoaştere.

Exerciţiul se numeşte „Harta Inimii” , mulţi dintre voi s-ar putea să îl recunoaşteţi, şi constă în a desena pe o foaie albă de hârtie , o inimă. După ce ai desenat inima împarte-o în patru părţi egale. În primul chenar format, cel din stânga sus scrie trei calităţi care te reprezintă. În chenarul din stânga jos scrie trei lucruri pe care le faci cel mai bine. În partea dreaptă scrie în chenarul de sus trei însuşiri negative pe care ai vrea să le schimbi la tine, iar jos scrie trei cuvinte care ţi-ar plăcea sa fie spuse despre tine.Observă acum imaginea de ansamblu şi analizează conţinutul.

Exerciţiul este minunat de simplu şi poate fi folosit şi pentru a dezvolta capacitatea copiilor de a se autoevalua şi autoaprecia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Dezvoltare personala Ce ascunde lenea
  • Crezul parintelui