„Mens sana in corpore sano „

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

1.130 vizualizari

„Minte sănătoasă în corp sănătos ” este o expresie spusă de Iuvenal, poet latin care a trăit în secolele I şi II d.Hr. Deşi simple la prima vedere, cuvintele lui Iuvenal au reuşit să dăinuie în timp chiar până în zilele noastre mai ales în lumea sportului.

Tata obişnuia să mi le spună mereu pentru a-mi atrage atenţia că degeaba mintea mea funcţionează la capacitate maximă dacă fizicul meu este slăbit. Bună lecţie de viaţă ! Tocmai de aceea, suflet blând, am ales astăzi să îţi vorbesc despre asta.

Observ, pe zi ce trece, că majoritatea oamenilor se concentrează cel mai mult pe atrenarea minţii sau pe antrenarea corpului. Unii gândesc ” Bă nu prea îmi merge mintea mai bine fac un sport. ” sau   ” Bă fizicul meu lasă de dorit mai bine mă pun cu burta pe carte. „. Şi aşa uşor uşor alegem să ne concentrăm doar pe una din ele. Întrebarea care vine în continuare este : De ce să nu ne concentrăm pe amândouă ?

Ar trebui să începem să realizăm că o minte excepţională nu ne ajută cu nimic dacă fizicul nostru nu o poate susţine, mai exact dacă nu reuşim să ne menţinem sănătoşi. Chiar şi invers, un corp puternic nu ne ajută cu nimic dacă mintea ne este slăbită.

Ceea ce putem face este să oferim atenţie amândurora. Ar fi ideal să începem să avem grijă la alimentaţia noastră, să evităm din ce în ce mai mult junk-food-urile şi să gătim mai mult, să facem mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi şi să dăm mai multă importanţă semnelor pe care corpul nostru ni le oferă. Să nu uităm şi de minte. Ar fi ideal să devenim observatorii ei şi să schimbăm gândurile negative care ne încarcă cu unele pozitive , să e antrenăm mintea prin cărţi şi exerciţii logice, chiar şi prin discuţii intelectuale cu prietenii.

Când cele două se armonizează, sufletul se bucură, se bucură că ele nu mai sunt duşmani ci prieteni, colaborând armonios una cu celălalt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui