Take a fresh look at your lifestyle.

Ne plac barbatii curajosi!

0 23

Ne plac barbatii curajosi, nu e niciun dubiu in privinta asta. De mici copii citim povesti cu Fat Frumos calare pe cal…ALB neaparat!…care se bate cu toti balaurii din lumea asta ca sa ajunga sa cucereasca inima frumoasei domnite care asteapta INERTA si mai ales RABDATOARE sa fie salvata. Va puteti imagina scena asta in realitate? Nu, pe bune, inlocuiti balaurul cu orice lucru real si  infricosator care va vine in minte. Un urs? Va imaginati scena asta? Cum domnita iubitoare si virtuoasa contempla linistita scena luptei intre alesul inimii ei si ursul in cauza?

Acum…daca ati intrat suficient de tare in poveste, v-ati dat seama si singuri cat de lipsita de realism este scena…bineinteles ca domnita nu o sa astepte rabdatoare sfarsitul luptei, sigur ca o sa incerce prin orice mijloc sa isi ajute alesul inimii…poate nu o sa sara sa sfasie ursul cu propriile maini (asta e mai mult atitudine de mama si nu suntem in povestea aia!) dar, o sa strige dupa ajutor, o sa fuga sa caute o pusca, un cutit de bucatarie…ceva…orice…printesa din realitate nu o sa priveasca impasibila (postand poze pe facebook poate!) sa il vada pe print (sau mai putin print in lumea reala) sfasiat de urs.

Pentru majoritatea dintre noi, acesta este basmul formator cand e vorba de intemeierea unei relatii. Barbatul trebuie sa se dea peste cap de cate ori cu putinta ( preferabil totusi sa nu se transforme si in musca!) pentru a-si dovedi dragostea si devotamentul si pentru a castiga dreptul la macar o strangere de mana si un sarut timid din partea domnisoarei pe care o curteaza. Este chiar de asteptat ca domnisoara in cauza sa nu se dea batuta asa cu una cu doua, sa faca nazuri, sa-l respinga de cateva ori, asa ca sa fie sigura ca nu se lasa prada unei toane de moment. Va amintiti cand eram copii? Baiatul de care ne placea era cel pe care il evitam cel mai mult sperand in acelasi timp in adancul sufletului ca el ne va remarca oricum? Exact modelul domnitei din povestea noastra. 

Dar cat de realista (a se citi sanatoasa) este de fapt o astfel de atitudine? Sa ne punem putin in pielea personajului masculin. Pai barbatul acela care in timp ce se lupta pe viata si pe moarte cu susnumitul urs, vazand el ca in timpul acesta aleasa inimii lui nu da niciun semn de ajutor, nicio dovada de dragoste…o sa mai insiste el in a o mai curta? Orice privitor impartial ar spune ca e nebunie curata, ca sunt atatea femei acolo in lume care au suflet, cu care s-ar intelege si impreuna cu care ar putea sa intemeieze o familie bazata pe ajutor reciproc. Orice barbat ar insista in pasiunea lui pentru o astfel de femeie ar fi catalogat mai devreme sau mai tarziu ca obsesiv. Rezulta ca povestea care din nefericire sta la baza conceptiei noastre despre cum se intemeiaza o relatie nu numai ca nu este eficienta in a intemeia cupluri fericite ci, si mai rau, ar fi un mod bun de depistare a problemelor pshihice.

Si totusi, exista o asteptare negraita a societatii ca femeile sa se poarte precum domnita din poveste in procesul curtatului. Femeile mai voluntare, care se arata, care il incurajeaza pe barbatul ales, care la un moment dat il mai iau si de mana si il intorc gingas in directia dorita…da! Femeile astea care se comporta exact cum am observat impreuna ca s-ar purta si printesa din poveste intr-o situatie reala….aceste femei sunt considerate…hm…undeva pornind de la „usoare” si terminand cu de-a dreptul „curve”. Adica cine si-ar mai dori un astfel de barbat „luat cu japca”!

Aveti in anturajul vostru femei frumoase, inteligente, de cariera, care pur si simplu par sa nu reuseasca sa intalneasca barbatul potrivit? Ceva trebuie ca e in neregula cu ele, nu? Sunt prea cusurgii, au standarde prea inalte…sunt prea destepte…femeile de cariera sperie barbatii…ati auzit toate aceste teorii despre ele? 

Eu cred ca o astfel de femeie trebuie sa scotoceasca adanc in sufletule ei, sa gaseasca unde sta ascunsa confortabil, inerta si rabdatoare printesa din poveste si SA O STRANGULEZE cu sange rece

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult