Pași spre o viață de succes

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

486 vizualizari

Majoritatea persoanelor care au succes, au ceva în comun în afară de succes. Ce să fie, oare? Cu siguranță nu personalitatea. Deși obișnuim să considerăm că o persoană cu un anumit tipar comportamental va tinde mai ușor spre succes decât alta cu alt mod de a fi.

Să definim succesul. Majoritatea am spune că succesul ar însemna o carieră care te scoate din umbră, împreună cu beneficiile venite cu aceasta. Dar cred că am putut observa că multe persoane care au o carieră de succes, nu au fost neapărat prea fericite. Succesul este să fii împlinit din toate puctele de vedere și asta izvorând doar din inima ta. Iată câteva sfaturi să fii un om de succes:

Focusează-ți atenția spre ceea ce îți dorești, mai mult decât spre ceea ce se întâmplă. Lucrurile din exterior de cele mai multe ori indică drumuri diferite.  Căile care ne vor duce acolo unde trebuie să ajungem, sunt unice și ar fi absurd să ne pierdem timpul analizând o problemă a cărei termeni sunt atât de variabili.

Nu fii descurajat. Steve Jobs, care a creat compania Apple, a fost dat afară de la propria companie. Asta nu l-a descurajat și nici nu a transformat această experiență în drama sau eșecul vieții lui. Acesta a luptat în continuare, cumpărând acțiunile companiei, până a deținut-o.

Nu analiza nici circumstanțele pe care le deții, nici circumstanțele care ți-e teamă că vor veni. Unicul lucru de care poți fi sigur sunt intențiile tale. Orice lucru pe care îl poți analiza ca fiind favorabil, poate să nu fie, și invers. Pierzi energie utilă cu astfel de analize. Energie pe care o poți folosi pentru a fixa mai bine ceea ce simți.

Controlează-ți emoțiile. Acestea au efecte constructive sau distructive. E foarte important ce simți atunci când te gândești la ceea ce ai dori să obții. Analizează ce simți legat de lucrul pe care îți dorești să îi ai, și cu siguranță vei știi și dacă urmează să îl trăiești ca experiență. Dacă îți este frică, este pe cât se poate de natural. Ne sperie necunoscutul sau ideea de eșec. Respectă ce simți, ai răbdare cu tine și când te hotărăști să te ridici și să înfrunți ce ai în minte, pentru că nu mai ai nimic de pierdut, transformă frica în energia necesară ca drumul să fie o aventură plină de entuziasm. Da, vei mai pica. Am picat toți cu bicicleta, dar nu înseamnă că am urât mersul pe bicicletă, decât provizoriu, evetual.

Schimbă cuvintele ”mi-aș dori” în ”am ales”. Nu îți mai dori să ai bani, familie, sănătate, vise realizabile. Alege să ai. Când alegi, automat energia pusă de tine devine din pasivă, una activă. Vei face ceva să obții, știind ca poți alege ceea ce ai. Nu îți plânge de milă decât dacă ești un leneș ce caută scuze.

Simte că ai obtinut ce voiai. Ceea ce avem în exterior, este doar o oglindire a ceea ce suntem. Schimbă ce ești. Nu prin a-ți impune să ții niște reguli stricte, ci prin ceea ce simți că ești. Simte că ai obținut ceea ce voiai, vizualizează-te acolo. Respiră acolo, în visele tale și le vei da viață.

Calitățile tale sunt talanții care îți vor ușura trecerea prin viață. Zâmbește des, fii detașat, nu mai lua lucrurile atat de în serios și nici ele nu vor deveni serioase. Atâta vreme cât ai obiectivul în minte, îl simți și trăiești, zâmbește și oferă și celorlalți din ceea ce ai de oferit. Poate te gândești la bani și este perfect dacă îi ai. Dar dacă nu ai bani, oferă din ce ai. Fii senin și oferă zâmbete și frumusețe prin pasiunile tale. Oferă talentele altora, suntem aici să oferim și să primim, iar ceea ce dăm, este limita a ceea ce vom primi.

Intenția este tot ce contează. Ce se întâmâmplă în jur sunt amănunte. Atunci când te vizualizezi destul timp acolo, trăiești deja acolo, iar lucrurile din exterior, vor tinde să se conformeze și să se așeze după cu inima ta le-a pus să fie. Între timp, ai grijă să conștientizezi că drumul, este la fel de important ca destinația. Deci savurează-l din plin. Emoțiile tale pozitive, vor face scurtături incredibile. Ele sunt semnele de circulație care să îți arate că ești pe drumul cel bun. Deci haideți să ne luăm papuceii aventurii și să mergem.

 

 

Sursă Foto: MP International Inc.

 

Din aceeasi categorie:

  • Umilinta: pana unde sa renuntam la sine?
  • Povestea mersului pe sârmă
  • Cateva reguli simple pentru a fi fericit in noul an