Privește, zâmbește, atinge

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

677 vizualizari

Dacă toți decidem să ieșim afară și să demonstrăm ceea ce știm deja, am putea schimba realitatea predominantă. Și o putem face atât de simplu, știi? Vreau să spun că sunt instrumente foarte simple. Vă spun 3 dintre ele chiar acum, care sunt atât de simple încât mi-e și jenă să le împărtășesc cu voi, dar vi le voi spune oricum. Trei instrumente simple, care te vor ajuta să comunici cu cei a căror viață atingi, cu adevărul absolut.

  1. Uită-te la ceilalți!

Simplu, nu? Ce vreau să punctez este: găsește pe cineva și uită-te direct în ochii lui. Vezi tu, noi facem un joc numit ”Pot să am contact vizual cu tine până număr la 3”. După ce număr până la 3, trebuie să mă uit în altă parte. Cultura mea solicită acest lucru. Dacă nu mă uit în altă parte după ce am numărat până la trei, te vei întreba: ”Ce vrea de la mine? Ce nu este în regulă cu el? Se uită direct la mine”.

Este un lucru foarte curajos să te uiți la oameni și totuși este un lucru foarte important pentru că tot ce oamenii vor, este să fie văzuți: ”Hei, sunt aici! Sunt aici! Cineva să mă vadă, și să vadă cu adevărat cine sunt eu”.

Dar este foarte dificil și curajos deoarece povestea noastră culturală spune ”fără contact vizual”. Crezi că este ușor să te conectezi pur și simplu cu cineva, prin privire, mai bine de 3 secunde? Crezi că este ușor? Bagă-te într-un lift din când în când. Te vei uita peste tot și oriunde, decât la altcineva. Începem să citim instrucțiunile de siguranță din lift. Ne uităm la numerele etajelor: 12, 13, 14…. . Și când ieși, răsufli ușurat că ai scapat, era cât pe ce să te uiți la cineva înăuntru.

Deși dacă te uiți direct la cineva, vezi tu… ”ochii sunt oglinda sufletului”. Cu cât te uiți mai mult la cineva și refuzi să îți iei ochii de pe el, știi ce se va întâmpla? Te îndrăgostești. Așadar te îndrăgostești, nu te poți abține. Nu contează dacă este același sex, aceeași rasă, religie. Nu contează. De aceea când minți pe cineva, nu te poți uita în ochii lui. De aceea când minți pe cineva, nu te poți uita la el. Trebuie să te uiți în altă parte. De asta se spune: ”uită-te în ochii mei și spune asta”. Nu poți să o faci. Deoarece, dacă te uiți în ochii cuiva, știi pe cine vezi acolo? Pe tine însuți.

Așadar, dacă vreți ca oamenii să se regăsească, doar uitați-va unul la celălalt. Faceți-o în timp ce faceți dragoste. Faceți-o în timp ce vorbiți. Doar uită-te la cineva și spune-i cu ochii: ”Te văd! Văd splendoarea, minunea și gloria din tine. Mulțumesc că ai adus asta în viața mea, în această zi”.

  1. Zâmbește

Este un instrument foarte simplu, pe care poate vi-l amintiți cum se simte și arată. Te uiți al cineva și apoi zâmbești. Acum sigur o vor lua la fugă: ”Am știut eu că vrea ceva de la mine”. Dar zâmbetul spune oamenilor că ești de acord cu ei, cu persoana lor. Că ești de acord cu ceea ce vezi.

Povestea culturală ne-a îndepărtat de la zâmbete. Thich Nat Han, un călugăr buddist minunat spunea: ”Vrei să îți schimbi viața în 90 de zile? Zâmbește de 5 ori pe zi fără vreun motiv anume.”

Doar fă-o. Pur și simplu fără motiv. Fă-o în timp ce șofezi, stai, muncești sau chiar când te cerți. O să îți schimbe toate punctele de vedere. Nu poți sta într-un loc nepotrivit sau rău și să zâmbești. Dacă ești fericit, spune-i și feței tale asta.

  1. Atinge

Atingeți-vă reciproc. Știu, este un lucru periculos. Nu ar trebui să atingem pe nimeni: ”Hărțuire sexuală! Hărțuire sexuală”.

Știm cum să facem o conexiune, să dăm mâna, sau să ne atingem ușor pe umăr. Nu vorbim aici despre atingeri intime. Sau o facem? Vorbim aici despre a ne conecta cu oamenii.

”-Uitați-vă la asta! Sărutări, giugiuleli, țineri de mână!”, sunt reacțiile celor din jur. Dar știi ce? Vrem neapărat să fim atinși și să atingem cu disperare.

Nici nu vreau să vă spun câte persoane trăiesc alături de partenerii de viață de 20, 30, 40, 50 de ani, și câti dintre acei ani -8, 10, 15, 20- au trecut fără atingere. Unde au plecat? Așadar începeți să recreați conexiune astăzi. Recreați conexiunea dintre voi și tot ce înseamnă viață. Uitați-vă la ceilalți, zâmbiți și atingeți-vă.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Youtube, Neale Donald Walsch- Privește, Zâmbește, Atinge

Sursa Foto: www.falls.ie

Din aceeasi categorie:

  • Cardul cu viata
  • Umilinta: pana unde sa renuntam la sine?
  • Povestea mersului pe sârmă