Privilegiul de a fi singur

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

1.143 vizualizari

Suntem fiinţe sociale. Iubim să ne înconjurăm de oameni care ne iubesc, care ne arată apreciere, care ne ascultă şi care ne sfătuiesc.

Uşor, această caracteristică a noastră, de a fi fiinţe sociale, ne îndepărtează de noi înşine. Ne face uneori, să ne temem să rămânem singuri, doar noi şi propria persoană. Ne este frică să fim părăsiţi pentru că suntem de părere că doar oamenii răi, ce nu merită iubiţi, sunt predispuşi la singurătate. Acest lucru este fals!

Doresc prin acest cuvinte, să îţi atrag atenţia că singurătatea nu este un blestem ci un privilegiu. Nu trebuie să percepi momentele pe care ţi le petreci doar cu tine ca pe o pedeapsă, ci ca pe un dar. De ce? Pentru că doar aceste momente îţi oferă şansa de a te cunoaşte cu adevărat. Aceste momente, îţi vor da şansa să observi cine eşti tu în esenţa ta. Profită de această şansă şi nu o respinge.

Sfatul meu pentru tine, suflet blând, este ca de fiecare dată când simţi că cedezi, că problemele te acaparează, când simţi că nu mai poţi găsi luminiţa de la capătul tunelului, să te foloseşti de acest privilegiu. Fă o plimbare prin natură, meditează, sau pur şi simplu izolează-te de mediul exterior şi îmbrăţişează-ţi propria fiinţă. S-ar putea să fii surprins de uşurinţa cu care vei găsi o soluţie la problemele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Dezvoltare personala Ce ascunde lenea
  • Crezul parintelui