Respiraţia fierbinte şi rece ( exerciţiu )

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

718 vizualizari

Astăzi am ales să îţi propun două exerciţii de respiraţie care te pot ajuta în tratarea răcelilor de  diferite feluri, dar şi la inducerea stări de calm şi somn.

Pe locul bolnav se aplică o ţesătură de bumbac care se leagă strâns pe zona dureroasă.Terapeutul, cu buzele întredeschise va expira lent aer provenit din adâncul plămânilor. Acesta va inspira aer pe nas şi va expira din nou pe gură, în zona bolnavă. În felul acesta, porţiunea de ţesătură supusă expiraţiei, va deveni fierbinte, iar terapeutul va simţi benefic căldura.

 

Acţiunea termică poate fi realizată utilizând şi o expiraţie lentă, exercitată prin gura întredeschisă aflată la 2-3 cm de suprafaţa zonei bolnave. Mâna stângă se aşează în partea opusă zonei  bolnave.Această terapiei se foloseşte în tâmâduirea bolilor articulare sau a răcelilor de diferite tipuri.

Un alt exerciţiu propus este ”respiraţia rece”. Terapeutul va sufla cu buzele rotunjite aer rece, de la o distanţă de cel puţin 30 de cm de pacient. Metoda are efect liniştitor ducând chiar şi la somn. Acest procedeu ajută la limpezirea unui creier obosit, epuiza, stresat de numeroase probleme.

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui