Să fim răbdători

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

2.038 vizualizari

Motto:„Cine poate răbda, acela merge înainte. Răbdarea este amară, dar rodul său este dulce.”  – Jean Jacques Rousseau

 

Când eram copil, tatăl meu îmi dăruia sfaturi mereu, dar ştiţi şi voi cum e, majoritatea dintre noi gândeam în momentul acela : ” Eh ce ştii tu…iar crede că le ştie pe toate.”. Frumuseţea este că atunci când creştem, aceste sfaturi pe care la început le devalorificăm, încep să capete valoarea unor bijuterii foarte rare şi nepreţuite. Exact ca un diamant. La început este inobservabil dar cu trecerea timpului este apreciat şi observat de toata lumea.

Una dintre aceste „bijuterii” pe care tatăl meu mi-a dăruit-o se referă la răbdare. ” Învaţă să ai răbdare fiule.” , îmi spunea el mereu când mă vedea nemulţumit sau trist. „Dacă ai răbdare, toate se vor rezolva.” , adăuga el apoi. La momentul acela nu prea mi se părea ceva aşa de important, dar acum, eh acum, o dată cu trecerea timpului, aceste două propoziţii sunt mereu alături de mine în caruselul acesta minunat numit Viaţă.

Analizându-mi trecutul, observ că majoritatea scopurilor pe care mi le-am propus s-au adeverit într-o mare măsură, deşi la început mi se părea că nu am nici o şansă. Bineînţeles, a fost nevoie de răbdare pentru ca aceste dorinţe să aibe timp să se materializeze. Ştii şi tu , o floare nu creşte imediat cum ai plantat sămânţa, ea are nevoie de preocuparea ta dar şi de răbdarea ta.

Ceea ce vreau să te sfătuiesc suflet blând, este să nu uiţi niciodată să fii răbdător. Nu fii grăbit. În viaţă este nevoie de timp pentru ca lucrurile, oamenii sau experienţele pe care le consideri utile , să îşi găsească drumul către tine. De fiecare dată când te simţi pierdut sau neputincios adu-ţi aminte de puterea timpului, adu-ţi aminte că dacă aştepţi toate se vor alinia şi ordona exact cum este cel mai bine pentru pentru persoana ta.

Te îmbrăţişez şi nu uita: „Răbdarea este o virtute.” ( Cato cel Bătrân)

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui