Viața, un test sau un cântec la chitară?

Publicat în categoria Dezvoltare Personală

698 vizualizari

De cele mai multe ori ne imaginăm că este un test. Credem adesea că trecem prin teste a căror răspunsuri dacă nu le știm de dinainte, nu le vom putea trece. De cele mai multe ori ne simțim în fața unui test pentru care nu am învățaț nimic și la cât de tare ne lipsesc informațiile, pare că am și lipsit de la oră. Universul pare că ne privește atent și de câte ori începem să înțelegem rezolvarea, schimbă enunțul.

Dar nu, nu este așa. Nu suntem în fața unui test, suntem în fața unei lecții la chitară, pe care o învățăm, Universul ne explică lecția între timp. Exercițiile pe care le primim vin întotdeauna abia după ce lecția ni s-a predat și mai mult decât atât, am și înțeles-o. Exercițiile vin pentru a ne ajuta să fixăm experienața pe care am acumulat-o.

Universul nu este profesorul care ne urmarește să nu copiem, ci este profesorul care este acolo lângă noi, dispus să ne ajute, ori de câte ori întrebăm. Viața nu este un test, este o lecție pe care ne-o dăm, pentru că altfel ne-am plictisi în școală. Modul nostru de învățare constă în a ne juca cu combinațiile de sunete existențiale. Ne jucăm până învățăm cum să scoatem sunetul cât mai perfect. Noi facem melodiile. Și tot noi putem să schimbăm sunetele cu altele dacă așa ne dorim.

Fiecare amănunt din jurul nostru dacă e să îl privim, este răspunsul scris pe tablă și în tot felul de imagini care ne explică ceea ce am învățaț. Este inspirație peste tot, care să te ajute să creezi. Privește în jurul tău și respiră. Îți creezi propria melodie, și nu există greșit în procesul de creație. Nu este un test, este o lecție pe care o vei învăța cum vrei și când vrei. Fără presiune, fără calificative, fără așteptări sau răspunsuri greșite. Da, ai citit bine, fără răspunsuri greșite.

Fiecare decizie pe care o iei, o poți considera bună sau greșită, însă nu este nici una din acestea două. Este doar o decizie, pentru care ești răspunzător și care reprezintă cel mai bine experiența pe care vrei sau ai nevoie să o ai. Rezultatul poate să nu fie cel dorit, dar acesta este modul în care înveți că mai ai de muncit, de învățat. Dacă nu îți place cum sună nota, poți alege alta, și o vei face apăsând diferit. Chiar și dacă ai trecut pe cărări pe care nu le-ai vrut, au făcut parte din drumul pe care ai vrut să mergi. Dar fiecare melodie are mai multe parți diferite care o alcătuiesc. Fiecare drum este personalizat în funcție de călător. Ficare drum va diferi, la fel și lecțiile.

Fiecare notă care a părut că sună pe direcția opusă melodiei aleasă, nu a făcut decât să te ducă spre rezultatul pe care vrei să îl ai. Fiecare notă scoasă, care nu ți-a plăcut, a fost parte din melodia ce o vei cânta mai târziu. A făcut parte din cântec. Atâta vreme cât în mintea ta ai destinația, să știi că spre ea te îndrepți, indiferent de aparențe, indiferent de pauzele pe care le iei. Ești exact acolo unde vrei să fii. Ești exact ceea ce trebuie să fii. Nu există greșit în melodia ta, făcută de tine și perfectă pentru tine, inclusiv cu acele mici lecții, care sunt toate, într-o mare altă lecție numită viață.

Dacă nu îți place cum sună, nu înseamnă că melodia este greșită, doar că pe moment altă melodie te-a reprezentat mai bine. Poți oricând să schimbi sunetul, poți oricând să alegi să cânți diferit. Poți oricând să alegi să simți și privești diferit sunetele pe care le auzi. În funcție de asta și drumurile pe care mergi se intensifică, sau pur și simplu pădurea racoroasă începe să devină tot mai rară, lăsând razele de soare să o pătrundă, până să ieși din ea, dacă asta vrei, sau poți rămâne. Uneori ne atrage drama, problemele. Ne arată cât de puternici suntem în rezolvarea lor și sunt doar lecți alese de noi. Dar oricând poți schimba jocul, sau lecția, schimbând modul de a o privi, sau de a te simți. Nu uita, viața este o lecție la chitară care nu a venit aici să ne arate cât de slab pregatiți suntem. De fapt este un examen a cărei nota va fi de zece, indiferent de răspuns. Însă nota personală pe care ți-o dai, va fi în funcție de distracția pe care ai avut-o, indiferent de drum. Savurează viața și schimbă ceea ce nu îți place, prin a schimba modul în care o privești. O să îți dai seama de cât de pregătit ești pentru ea, în funcție de cât de bine îți vei acorda chitara.

 

 

 

Sursa Foto: www.goodfon.ru

Din aceeasi categorie:

  • 10 obiceiuri care te impiedica sa fii fericit
  • Suntem eroi fara sa stim
  • Crezul parintelui