Publicația noii Conștiințe

7 Beneficii principale ale Quinoa – Super-Alimentul viitorului

0 0

Quinoa a fost descoperită acum aproape 3.000/4.000 de ani, atunci când incașii au realizat că sămânța de quinoa are numeroase beneficii pentru consumul uman. Quinoa era considerată „aurul incașilor” pentru că aceștia credeau că sămânța de quinoa avea proprietatea de a crește puterea și rezistența războinicilor poporului lor.

În prezent, quinoa este considerată „Super-Alimentul viitorului”.

Cine nu ar vrea să profite de beneficiile pe care le oferă acest super-aliment?

 

În cele ce urmează, vă vom prezenta 7 dintre principalele beneficii ale quinoa:

 

1. Quinoa este unul dintre alimentele cu cel mai ridicat aport de proteine, care conține toți cei 9 aminoacizi esențiali (Izoleucina (Ile), Leucina (Le), Lizina (Lys), Metionina (Met), Fenilalanina (Phe), Treonina (Thr), Triptofanul (Trp) şi Valina (Val), histidina (His).

2. Quinoa conține de două ori mai multe fibre decât celelalte cereale. Fibrele sunt cunoscute pentru efectul lor laxativ. De asemenea, previn diabetul și bolile de inimă prin reducerea hipertensiunii arteriale. Consumul de fibre scade nivelul colesterolului și al glucozei din sânge, reduce riscul de apariție a hemoroizilor și ajută la pierderea kilogramelor în plus.
3. Quinoa conține fier. Fierul păstrează celulele roșii sănătoase și stă la baza formării hemoglobinei. Fierul facilitează transportul de oxigen între celule și „alimentează” mușchii cu oxigen pentru a ajuta la contracția acestora. De asemenea, fierul crește capacitatea de concentrare a creierului, deoarece acesta are nevoie de aproximativ 20% din aportul de oxigen prezent în sânge. Pe lângă aceste beneficii, fierul ajută în sinteza și reglarea activității neurotransmițătorilor, reglarea temperaturii corpului, sporește producerea de enzime și stimulează metabolismul.
4. Quinoa conține lizină – un aminoacid responsabil pentru creșterea masei musculare și recuperarea țesutului.
5. Quinoa este bogată în magneziu. Magneziul ajută la relaxarea vaselor sanguine (vasodilatator) și drept urmare, alină durerile de cap (migrenele). Acesta reduce riscul declanșării diabetului zaharat de tip 2 prin controlul asupra nivelului de zahăr din sânge. Alte beneficii ale magneziului includ facilitarea transmisiei impulsurilor nervoase, reglarea temperaturii corpului, detoxificare, sursă de energie, dinți sănătoși și oase puternice.
6. Quinoa are un conținut ridicat de Riboflavină (vitamina B2). Aceasta stimulează metabolismul la nivelul creierului și al celulelor musculare și ajută la producerea unui nivel ridicat de energie la nivelul celulelor.
7. Quinoa are un conținut ridicat de mangan. Manganul este un antioxidant care previne degradarea mitocondriilor în momentul în care acestea produc energie și care protejează celulele roșii si alte celule de radicalii liberi.

 

Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-4994/7-Benefits-of-Quinoa-The-Supergrain-of-the-Future.html

Comentarii
Se încarcă...