97% din nevoile de electricitate a locuințelor din Scoția, acoperite de energia eoliană

Publicat în categoria Natură

477 vizualizari

Turbinele eoliene din Scoţia au generat anul trecut echivalentul a 97% din nevoile de electricitate ale locuinţelor din Scoţia, cu 16% mai mult decât în 2014, scrie Tree Hugger. Energia solară a înregistrat la rândul ei o creştere, acoperind 50% sau chiar mai mult din nevoile de electrictate şi apă caldă ale locuinţelor scoţiene pe durata a şapte luni. Asta îi asigură statului european un avans în obiectivul său de a trece la electricitate 100% regenerabilă până în 2020.

Obiectivele ambiţioase ale Scoţiei privind schimbările climatice şi energia regenerabilă pentru 2020 au arătat intenţia clară a ţării de a deschide drumul spre tranziţia către o economie fără carbon. Împreună, sursele de energie regenerabilă produc în momentul de faţă echivalentul a 15% din energia necesară Scoţiei pentru electricitate, încălzire şi transport.

,,Cum au mai rămas însă doar patru ani, a venit vremea să ne uităm mai departe de 2020 şi ca Scoţia să-şi extindă obiectivele în privinţa surselor de energie regenerabilă pentru a asigura din ele cel puţin 50% din toată energia necesară pentru electricitate, încălzire şi transport până în 2030. Poate părea un plan ambiţios, dar, la finalul acestui deceniu, ne vom afla la jumătatea drumului până acolo, iar Suedia, liderul european (în sectorul energiei regenerabile), îşi asigură deja jumătate din energie din surse regenerabile” – a declarat Niall Stuart, directorul executiv al Scotish Renewabels.

sursa: tree hugger, totb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea