Cristale si Minerale! Care este diferenta?

Publicat în categoria Natură

1.541 vizualizari

Te-ai intrebat vreodata care este diferenta dintre un cristal si un mineral? Daca doresti sa aflii atunci haide sa exploram putin si sa descoperim ce le separa si cum putem pe viitor sa le diferentiem.

Mineralul este o substanta care apare natural, stabil la temperatura camerei, reprezentat de o formula chimica si un aranjament atomic ordonat. Are structura regulata si se poate gasi in roci, minereu si depozite minerale din crusta terestra. Este caracterizat de o strucutura, habit( forma exterioara rezultata din cresterea mineralului), duritate( 1-10), culoare, clivaj( proprietate de a se desface in fete paralele la actionarea unei forte exterioare). Culoarea mineralului variaza in functie de copozitie.
Ca si folosire, mineralul reprezinta cea mai importanta resursa pe care o natie o poate avea fiind important in industrie. Functionarea corpului, ajutor in formarea dintilor si a oaselor, coagularea sangelui, contractii ale muschilor sunt doar cateva esentiale intrebuintari pe langa confectionarea ca si elemente decorative si economia tarii. Exemple: Aur, Argint, Cupru, Fluorite, Malachit.

mal-015

Cristalul este un material solid ai carui atomi, molecule, ioni constituienti sunt aranjati intr-un patern ordonat dezvoltat in cele 3 directii spatiale.Structura depinde de chimia fluidului din care se formeaza, de presiunea si temperatura la care sunt supuse. Este caracterizat de forma, compozitia atomica, fete, muchii si colturi. Culoarea difera prin reflexia luminii prin cristal.
De-a lungul anilor, mai ales in civilizatiile antice s-a considerat ca cristalul poseda proprietati spirituale. De fapt diferite tipuri de cristale amplifica diferite tipuri de energii care pot fi folosite pentru meditatie si vindecare. S-au dezvoltat studii asupra fenomenului si s-a dovedit ca un cristal are anumite efecte asupra corpului uman. De la un simplu efect de relaxare pana la o circulatie mai buna a sangelui. Exemple: Cuart, Ametist, Diamant, Sare, Agat.

download

Sursa text: http://www.differencebetween.net/miscellaneous/difference-between-crystal-and-mineral/

Sursa foto: http://noulpamant.ro/articole/sanatate/cristaloterapie-sanatate/amplifica-si-controleaza-armonios-energia-mentala-cu-ajutorul-cristalelor-de-cuart/

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea