O veste bună: Populația de tigri din lume începe să crească pentru prima dată în istoria speciei

Publicat în categoria Natură

696 vizualizari

În 2010, s-a stabilit, la nivel global, cel mai ambițios și vizionar obiectiv de conservare: dublarea numărului de tigri sălbatici până în anul 2022, următorul An Chinezesc al Tigrului. Ultimul secol a fost cea mai grea perioadă pentru populațiile de tigri, numărul lor ajungând la 3200, ceea ce înseamnă o scadere de 97% și o amenințare serioasă pentru specie.

Însă, pentru prima dată în istoria speciei, declinul este oprit și populația începe să crească. În aprilie 2016, în urma implementării programului, conform ultimelor numărători, populația oficială de tigri a atins 3890 de exemplare, de la 3200 declarați în 2010. Drumul până la 6400 de tigri este lung, însă rezultatele sunt mai mult decât motivante și înseamnă un pas enorm înainte.

India, Rusia, Nepal și Bhutan sunt principalele teritorii care au adus creșterea numărului de tigri. Această victorie se datorează acțiunilor de conservare desfășurate în ultima perioadă, care le-au favorizat condițiile de viață și au îmbunătățit modalitățile prin care pot fi monitorizați și protejați.

În India, odinioară cel mai mare refugiu pentru tigri, au mai rămas doar 1400 de exemplare. În 2009, 100 dintre ei au fost uciși. Acesta este destinul prezent al celei mai cunoscute specii de pe planetă, invocată în povești, religii, cântece și tradiții. De peste 100 de ani, tigrii sunt vânați pentru a simboliza statutul social, pentru a se obține obiecte decorative, cum ar fi pieile care acoperă pereții sau podelele, sau pentru a fi utilizați in practicile tradiționale asiatice. Însă cea mai mare pierdere a populațiilor de tigru a fost provocată de vânatul sportiv, chiar înainte de anii 1930. Între 1940 și 1980, cea mai mare amenințare a fost pierderea habitatului, cauzată de tăierile de păduri și de expansiunea așezărilor umane. Începând cu anii 90, comerțul cu oase de tigru a devenit o amenințare majoră.

În aceste zile, în New Delhi, India, are loc o întâlnire critică privind următorii pași în procesul de conservare. Este cea de-a 3a Conferință pentru Conservarea Tigrilor, care a fost inaugurată de Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.

Sursa: WWF, Totb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea