Publicația noii Conștiințe

Povestea ursului Quizai

1

Unul dintre puținii urși panda din lume care are culorile alb-maro, a împlinit de curând vârsta de 7 ani. Povestea lui este incredibilă, cercetătorii nu găsesc o explicație pentru apariția acestei anomali, presupunând că se datorează apei și solului din munții Qinling, China, unde acesta a fost găsit. Însă, încă explicațiile nu au dovezi solide. Ei așteaptă ca ursul să se împerecheze pentru a observa rezultatul spunând că acesta este unicul mod de a înțelege anomalia.

Ursul panda în prezent se află sub supraveghere în ”Shaanxi Rescue Wildlife Rare”, China. Doar 5 urși de acest gen, au fost văzuți în ultimii 15 ani, conform descopera.ro, și se presupune că este unicul urs panda alb-maro din rezervație.

Ursul panda cu numele Quizai, adică „Al  șaptelea fiu”, a fost găsit singur de la vârsta de două luni, abandonat, presupunându-se că mama sa a fost prinsă de braconieri, și exista posibilitatea ca acesta să nu fi fost acceptat de ceilalți urși din rezervație. Astfel și-a făcut un prieten de nădejde, și anume îngrijitorul.

Îngrijitorul se trezește la ora șase dimineața, pentru a-l observa timp de 18 ore pe zi. Și a declarat pentru MailOnline că Quizai ”este mai lent decât alți urși panda, dar este mai drăguț și caraghios”.

Ursul în prezent, cântărește peste 100 de kilograme și mănâncă în jur de 20 de kilograme de bambus pe zi.

Să fie acesta începutul unei noi generații de urși panda?

 

 

Sursa Foto: descopera.ro

 

Cmentariile sunt închise