Sâmbăta pietrelor-Ochi de tigru

Publicat în categoria Natură

1.204 vizualizari

Salutări dragi cititori! Pentru cea de a doua ediție dedicată pietrelor am ales să descoperim Ochiul de tigru. Cu toți îl cunoaștem sau cel puțin l-am văzut măcar odată, iar culorile lui sclipitoare ne-au rămas cu siguranță în minte. Astfel, haide să ne luăm ochiul de tigru și să îl descoperim!

Denumirea este dată de sclipirile pe care le dă lumina pe suprfața acestei pietre și de asemănarea cu ochiul tigrului. Mai este denumit Crocidolit Cuarțificat.

Mineralul reprezintă o varietate a cuarțului care a suferit un proces metamorfic de culoare aurie până la maroniu deaceea poate fi confundat cu crizoberilul având aceași culoare și duritate. Fenomenul optic de sclipire este produs de filamentele fine de amfiboli din masa cristalului.

ochi-de-tigru-auriu

Date generale:

  • Compoziție chimică: SiO2 cu diverse minerale în conținut care îi stabilesc culoarea( în cazul ochiului de tigru, Crocidolit)
  • Sistem de cristalizare: trigonal
  • Duritate: 6-7
  • Luciu: gras, mătăsos
  • Clivaj: absent
  • Caracteristici: tratat prin căldură devine roșu

În perioada Evului Mediu se credea că mineralul are puteri magice, protejând împotriva relelor, din acest motiv era purtat de cavalerii care participau la cruciade.

Tiger-eye1

Cristaloterapie:

Ochiul de tigru este o piatră a soarelui fiind benefică, în special, pentru chakrele 3 și 5. Reprezintă un talisman norocos pentru zodiile: Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Scorpion, Capricorn.

Amplifică dișciplina, fermitatea, claritatea gândirii, voința, curajul, percepția, energia și buna dispoziție

Conferă frumusețe, fericire,sănătate, succes în afaceri, optimism, protecție

Efecte asupra sănătății: Benefic în momente de boală sau slăbiciune fizică, revigorare și energizarea organismului; benefic pentru splină, pancreas, colon, sistem digestiv, creier, organe sexuale, timus; în caz de fracturi, boli oculare, boli hepatice, infecții; purifică sângele, elimină toxinele.

394-1

Sursă text http://kristale.ro/i/ochi-de-tigru/190/

Sursă imagine https://tiganusionutz.wordpress.com/2012/01/05/ochiul-de-tigru-o-piatra-protectoare-sio2/

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea