Țara în care 98,7% din energia produsă este „verde”

Publicat în categoria Natură

492 vizualizari

Se află în America Centrală, are 5 milioane de locuitori, are eoliene care zumzăie tot timpul, lacuri și vulcani ce tronează în mijlocul unei vegetații luxuriante și vrea să devină până în 2021 prima țară din lume fără emisii poluante. Este vorba despre Costa Rica.

Din ianuarie și până în octombrie producem 98,7% energie verde, iar la anul ne-am propus ca procentul de energie curată să fie de 100%”, spune  Elbert Duran, director de comunicare la Institutul costarican de electricitate (ICE).

În Costa Rica se află și cea mai mare rezervă artificială de apă din SUA, un lac cu o capacitate de 2,5 miliarde metri cubi. „Mai jos, scrie lemonde.fr., trei uzine hidroelectrice produc electricitate la o capacitate de 360 MW”. „Energia hidro este prima sursă de electricitate din țară, dar, ca să evităm combustibilii fosili poluanți, diversificăm mereu producția de energii regenerabile”, adaugă Duran.

Costa Rica este socotită pionieră în domeniul cercetării energiei eoliene, vântul fiind a treia sursă de energie din această țară, după energia geotermală. În costa Rica sunt 5 uzine geotermale, dispuse la nord-est de localitatea Tilaran, în jurul unui vulcan. Apa caldă și aburii generează 163,5 MW. Nu lipsesc din această țară nici panourile fotovoltaice care strălucesc în soare.

Mixul energetic din Costa Rica este din ce în ce mai verde. Din iunie și până în octombrie 2015, 98,7% din electricitate a fost produsă din surse regenerabile, dintre care 74,6% hidro, 12,9 % geotermală, 10,3% eolian, 0,89% biomasă, 0,01% solar și doar 1,3% energie fosilă. Iar pentru 2016 previziunile sunt de 100% electricitate produsă doar din energii regenerabile.

sursa: după eco-csr

imagine:…energia viitorului la braț cu natura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea