Top 10 plante benefice de interior

Publicat în categoria Natură

882 vizualizari

Câte o plantă la fiecare 8 metri pătrați, este recomandarea specialiștilor, care spun că importanța plantelor în încăperi este esențială. Acestea purifică aerul, consumând dioxidul de carbon și eliberând oxigen. Deasemenea anumite plante au câteva caracteristici pe care le putem folosi în mod util dacă le cunoaștem.

Iată câteva plante care pot fi extrem de utile pentru sănătatea noastră:

 • Aloe vera

Iubitoare de soare, aceasta plantă este foarte utilă în curățarea mediului de substanțe cum ar fi benzen și formaldehida, care sunt substanțe eliberate de de vopsele sau produsele de curățat și pot provoca boli neurologice precum și diverse tipuri de cancer.

 • Limba soacrei

Numită și Sansevieria trifasciata, această plantă originară din Africa, și-a dezvoltat un foarte bun sistem de adaptare. Numită și planta-șarpe, aceasta este foarte utilă în filtrarea formadelhidei, substanța toxică ce se poate regăsi în produse de curățat, hartie igienică, servețele și alte produse de igienă personală. Iubește umiditatea și este perfectă pentru a fi ținută în baie.

 • Crinul păcii

Aceasta plantă iubește umbra, să fie udată săptămânal și să fie curățată periodic, fiind inclusă în lista celor mai sănătoase plante de apartament. Ea curăță aerul de compuși chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, toluen, acetona, alcoolul, amoniacul și xilen.

 • Palmierul Areca

Potrivit unui top realizat de NASA, această plantă este printre cele mai eficiente plante în curățarea aerului din casă. Aceasta elimină continuu toxinele chimice din aer și menține umiditatea aerului, ceea ce ajută la facilitarea respirației. Este recomandată persoanelor care suferă de asm bronșic sau alergii respiratorii.

 • Iedera englezească

Aceasta este o plantă cățărătoare care poate fi crescută și în coșuri suspendate sau ca acoperământ de pământ, pentru plantele mai mari. Iedera englezească este utilă în special la curățarea aerului de substanța toxică formadelhida.

 • Gerbera

Această floare strălucitoare te scapă de substanțe precum tricoloretilena care este gasită în produsele de curățat și benzen care este în cerneluri și vopseluri. Poți așeza un ghiveci în locul în care îți ții mașina de spălat.

 • Palmierul Bambus

Numit și Chamaedorea seifrizii, nu iubește expunerea directă la soare, și îi place pământul mereu umed. Randamentul de purificare a aerului este de 8.4 din 10, conform NASA. Aceasta de asemenea curăță încăperea de formadelhida și alte substanțe poluante.

 • Feriga-spadă australiană

Este numită și Neophrolepis obliterata și este cunoscută pentru proprietățiile acesteia de a curăța aerul de substanțe nocive cum ar fi xilenul, toluenul și formadelhida.

 • Crizantema

Iubește lumina soarelui și și face mai mult decât să ofere o aură frumoasă încăperii. Această plantă ajută la filtrarea aerului de interior de benzen care este o substanță care se găsește în vopseluri, produse de plastic, lipici și detergenți.

 • Ficusul

Este o plantă frumoasă, care purifică semnificativ aerul fiind capabilă să neutrelizeze substanțe poluante precum amoniacul, benzenul sau tricloretilena.

 

 

 

 

Surse: sfatulparintilor.ro și sfatulmedicului.ro

Sursă Foto: decorette

 

Din aceeasi categorie:

 • Despre ciuperci
 • Efectul muntelui asupra organismului uman
 • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea