Publicația noii Conștiințe

Trilul păsărilor, un medicament

0

„O minte sănătoasă, într-un corp sănătos.”

În clinicile din America și Rusia, un tratament pentru problemele de sănătate a devenit ascultatul ciripitului de păsări, pus de pe un CD.

Conform cercetătorului și doctor în științe biologice, ornitologul rus Valerii Dimitrievici Ilicev, trilul păsărilor poate deveni un medicament foarte bun în tratarea a numeroase suferințe.

Acesta susține că trilul păsărilor te fac să te integrezi în muzicalitatea lui, psihic și cu întreg corpul. Unele sunete au capacitatea, de a ne crea buna dispoziție, de a ne anima corpul, de a ne da energie, de a combate astfel stresul, oboseala și anxietatea, durerile de cap și migrenele. Iar alte sunete în fucție de speciile ascultate, au efectul de a ne calma sau a ne ajuta să ne odihnim mai bine.

Mai mult, acesta afirmă, că fiecare organ are propria muzicalitate și frecvență, având chiar preferințe muzicale. Astfel organul se aliniază cu sunetele și astfel rezonează cu ele, fiind purtat pe undele pozitive pe care acestea îl duc și acest lucru favorizează vindecarea acestuia.

El recomandă tuturor care intră tot mai puțin în contact cu natura, fără să aibe posiblitatea de a asculta trilul păsărilor, să își cumpere CD-uri cu muzica lor sau să țină măcar o pasăre în casă, inclusiv una vorbitoare, cum ar fi un papagal. Să nu uităm totuși că muzica este o terapie a sufletului.

De fapt după cum bine știm, orice animal ținut alături de noi are efecte terapeutice asupra sănătății noastre psihice, în primul rând.

 

 

Sursa: ecosunete.ro

Sursa Foto: trilulilu.ro

Comentarii
Se încarcă...