Publicația noii Conștiințe

Un urs relaxat – vedeta virală pe internet

0

Fotografia unui urs de la Grădina Zoologică din Berlin care se relaxa într-o dimineaţă însorită într-o ipostază surprinzător de senină, a devenit sursa de inspiraţie a mai multor utilizatori Reddit care au folosit imaginea animalului într-o serie de fotografii amuzante prelucrate în Photoshop.
Un urs de la Grădina Zoologică din Berlin ştie cum să profite de soarele unei dimineţi calde. Cea mai stresată persoană şi-ar găsi liniştea şi seninătatea doar privindu-l cât de relaxat şi meditativ este. Un lucru este evident: urșii știu să se relaxeze…
Ipostaza relaxată şi detaşată a ursului i-a inspirat pe experţii Photoshop de pe Reddit să îi ofere magnificului animal omagiul pe care îl merită, precizează mashable.com.
Mai mult, utilizatorii Reddit s-au îngrămădit să scrie cuvinte apreciative faţă de starea meditativă a ursului de la grădina zoologică din Berlin: „Are un Chi puternic”, a scris utilizatorul supranumit ewoksareevil. Alţii au scris: „Este prea tare!”, sau „All it needs is some bear girls/ N-are nevoie decât de nişte ursoaice!” (joc de cuvinte între „bear girls/ ursoaice” și numele renumitul aventurier, prezentator de televiziune și explorator britanic Bear Grylls). Jocurile de cuvinte ale utilizatorilor Reddit au fost inspirate și de fotografii inedite: „Captain Abearica” (aluzie la eroul din filmul „Captain America”).
Utilizatoarea SophieOfTarth a scris la rândul său: „Întâi a fost Laika căţelul, apoi Vladimir ursul” (vezi foto) , adăugând o fotografie prelucrată în Photoshop cu primul animal trimis în spațiu de sovietici, care a orbitat în jurul Pământului.
Iată câteva sfaturi utile în cazul în care te întâlnești ,,din întâmplare” cu un urs:

 

clipboard05
Cum să previi un posibil contact cu ursul?
Ursul brun, carpatin (omnivor) nu atacă omul ziua decât provocat sau rănit, spre deosebire de noapte, sau de ursoaica cu pui – periculoasă oricând. Urșii se vor apropia însă de tabără pentru a căuta hrana. Nu te apropia de urșii „blânzi” și nu-i încuraja să se apropie – oferindu-le de mâncare, sau ca să-i fotografiezi. Într-o zonă cu urși, încearcă să ții orice miros de mâncare cât mai departe de tine, de cort sau de adăpost. Pregătește și consumă hrana la cel puțin 50 m de cort. Gătește și mănâncă în alte haine decât cele cu care dormi. Nu lăsa alimentele la îndemâna ursului: pe jos, în cort; el miroase și va găsi – orice aliment pe care-l ascunzi: dulciuri etc. Agață-le de crengile înalte ale unui copac la înălțime mai mare decât poate ajunge un om. În tabără păstrează curățenia: arde orice resturi de mâncare. Dacă pleci din tabără, lasă cortul larg deschis: ursul e curios și va inspecta cortul; dacă nu are pe unde să intre – își va face singur o ușă.
Cum să te aperi?
Dacă dai nas în nas cu un urs, păstrează-ţi calmul și retrage-te încet, cu fața spre el. Dă din mâini. Vorbește-i calm, nu-i întoarce spatele, nu fugi (el aleargă mai repede), în cazul (foarte rar) că devine agresiv – încearcă sa lupți cu el. Sau, dacă te trântește la sol, încearcă sa faci pe mortul, răsucindu-te pe burtă și încrucișând mâinile la ceafă – pentru a feri fața, gâtul, pieptul, abdomenul de mușcături. Dacă te răsucește cu fața în sus, continuă răsucirea și revino cu fața în jos. Câteva lovituri peste nas s-ar putea să-l alunge. Sau stropește-l în ochi cu un spray cu pulbere de piper. Sau aruncă-i o haină, rucsacul, ca să-l oprești, și cațără-te într-un copac – la cel puțin 6-8 m înălțime. Dar încearcă să nu te apropii de el – gonește-l făcând zgomot: țipă, lovește două vase sau obiecte metalice. Să vadă ca nu ești un alt urs. Osul craniului de urs poate avea și 3-5 cm grosime, așa că o lovitură de topor sau de piolet cel mai probabil nu îi va crea prea mari probleme.

Sursa: Mediafax

Comentarii
Se încarcă...