Publicația noii Conștiințe

Bobby McFerrin

0 0

 

“Neconventional” este cel mai potrivit termen pentru a descrie cariera muzicala a lui Bobby McFerrin, sau pe el insusi.

Iubitorii de muzica il cunosc pe Bobby McFerrin inca din anii ’70 drept “omul orchestra”, un adevarat modelator al
sunetelor, atât in concertele lui solo, cât si impreuna cu artisti de jazz celebri. O alta categorie de fani si-l aminteste ca omul care a scris si a interpretat unul dintre hiturile care au facut inconjurul lumii, “Don’t Worry, Be happy”.

McFerrin nu este insa un simplu solist. Este ultimul reprezentant adevarat al ‘’Renasterii’’ muzicale, un explorator al sunetelor care combina jazz-ul, folk-ul si o multitudine de alte influente muzicale – corul, a cappella si muzica clasica – carora le adauga propriile sale ingrediente. Ca dirijor, Bobby McFerrin si-a dezvoltat un puternic simt orchestral, iar cu talentul sau poate reproduce perfect sunete, dar poate, in acelasi timp, sa fie inovator si original; el poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei “Round Midnight” sau poate interpreta flautul din operele lui Faure si Vivaldi. Sau pur si simplu poate crea el insusi o noua lume a sunetului.

Bobby McFerrin sustine ca a stiut inca de la inceput ca improvizatia este ceea ce isi doreste sa faca: “Imi doresc sa concep o broderie acustica pentru publicul meu”.

Artistul se dedica complet actului de pe scena, in care isi implica cu o imensa generozitate publicul, facându-l partas la creatia sa; iar spectacolul sau nu mai este o prestatie ca oricare alta, ci o impartasire comuna si o celebrare a muzicii.

Pagina Officiala  : http://bobbymcferrin.com/

Comentarii
Se încarcă...