Publicația noii Conștiințe

Misticul practic

0 0

Motto: ,,Sunt atât de sfânt, încât atunci când ating vinul, acesta se preschimbă în apă”. (Aga Khan al III-lea)

Energia, Puterea , Miracolele sunt AICI și ACUM, la dispoziția Ta. Există o Sursă de Energie uimitoare, disponibilă tuturor, inclusiv ție – un Câmp energetic care ne conferă capacitatea de a modela și de a ne organiza viața. ,,Nu poți schimba niciodată lucrurile, luptându-te cu realitatea existentă. Pentru a schimba ceva, creează un nou model, față de care cel vechi să fie depășit” – spunea viitorologul american Buckminster Fuller.

Sper că te liniștește să afli că nu vei fi primul care își folosește propria viață ca experiment. Pe vremea când mărețul și regretatul Buckminster Fuller avea 32 de ani, s-a hotărât să facă un experiment pentru a vedea ce poate face un individ necunoscut, fără nici un ban în buzunar, în numele omenirii. Dându-și numele Porcușorul de Guineea B, el s-a dedicat aducerii schimbării în lume.

La vremea la care a început experimentul, Fuller era ceea ce s-ar putea numi un ,,nimeni”. Lefter și fără slujbă, avea de întreținut o soție și un copil mic. Primul său copil, sora mai mare a bebelușului, tocmai murise. El bea la greu. Perspectivele nu erau promițătoare. Dar s-a hotărât să lase deoparte trecutul, să renunțe la modul de gândire limitativ. Voia să știe: ,,Cum ar putea o persoană să schimbe lumea?” În următorii 56 de ani, s-a devotat acestui experiment unic. A riscat. S-a întrebat: ,,Dar dacă?” Nu numai că a devenit arhitect, inventator, autor și o persoană foarte influentă, dar între 1927, când a început experimentul, și 1983, când a murit, a scris 28 de cărți, a primit 44 de distincții, a înregistrat 25 de brevete de invenții în SUA și a schimbat efectiv modul în care oamenii se percep pe ei înșiși.

Iată ce sper eu ca Misticul practic -neapărat cu simțul umorului!- să facă pentru Tine. Sper că va schimba felul în care Te percepi. Sper că Te va inspira să faci un experiment cu propria Ta viață, să-ți folosești Energia în mod CONȘTIENT, pentru a deveni cea mai fantastică, mai veselă, mai minunată, mai frumoasă și mai tandră ființă umană posibilă.

Câmpul de Energie numit și Câmpul Potențialității pur și simplu urmează Energia pe care o transmiți, iar vibrațiile gândului Tău atrag alte vibrații care se potrivesc. ,,Cu toții suntem prizonierii unei povești” spunea cândva un renumit scriitor, Daniel Quinn. Realitatea nu este ceea ce pare. De fapt, nu ar fi o exagerare dacă aș spune că tot ce ce crezi că este real, de fapt, nu este.  Fizicieni renumiți, laureați ai premiului Nobel, recunosc și admit faptul că lumea materială este creată de conștiința însăși.

Să luăm cazul lui Andre, un locuitor al Raiului care solicită permisiunea de a-și vizita prietenul, pe Pierre, în Iad. I se acordă permisiunea, iar Satana în persoană îl conduce pe Andre în apartamentul privat al prietenului său.

Pierre stă tolănit într-un fotoliu, cu o tipă goală superbă în poală, cu o tavă de specialități culinare pe masă lângă ei, și cu un pahar de șampanie în mână. Andre nu-și poate crede ochilor.

-”Ăsta-i Iadul?” exclamă el.

-”Da, cu siguranță, suspină Pierre. Femeia e prima mea soție. Brânza e din Belgia. Iar această ,,șampanie” – ce pot să zic? – nici măcar nu e reală, e din California!”.

Hai deci, să alunecăm ÎMPREUNĂ în respirația noastră ce exprimă încrederea în Viață, căci respirația este lipsită de libertate la cel care nu are încredere în el și în Viață. De fapt, finalmente, este vorba de încrederea în VINDECĂTORUL din Tine. Și nu vindecătorul la care a apelat un bărbat care a ales să meargă la un medic, simțindu-se rău…Medicul i-a spus: ,,Nu găsesc nimic în neregulă la dumneata. Probabil că e de la băutură”. ,,Nici o problemă”, a răspuns bărbatul, ,,mă întorc când sunteți treaz”.

Atar

imagine: ,,…a fi un mistic practic modern, înseamnă să te cațeri mereu pe culmile vieții cu o CONȘTIENȚĂ limpede precum cristalul apei…”

 

 

Comentarii
Se încarcă...