Publicația noii Conștiințe

Abonați la pilule…

0 1

 

Preambul la teama de moarte

 

Sănătatea ne preocupă pe toți, mai ales când n-o mai avem. E suficient să ieși din casă și constați că există o farmacie la fiecare colț de stradă. Oare așa de bolnavi să fim încât să avem nevoie de atâtea farmacii? Deschidem radioul sau televizorul și cineva ne spune ce să înghițim pentru a ne simți mai bine. Aveți probleme cu digestia, luați digest duo sau forte (sau cum le-o mai spune, dar neapărat sa conțină digest în combinație), nu vă simțiți prea bine, luați colonprotect, hepatoprotect sau orice protect se mai găsește. Avem nevoie, obligatoriu, de pastile care să ne ajute digestia, să ne îmbunătățească funcția hepatică, să ne protejeze rinichii, să ne ajute să respirăm mai bine, să putem filtra particulele de praf din aer, să combatem germenii din apă și așa mai departe. Dacă ar fi după ăștia (companiile farmaceutice) ar trebui să ne hrănim cu pilule. La fiecare masă câte un pumn de pastile pentru a ne fi garantată sănătatea  și mai ales longevitatea. În definitiv, ce speculează toate aceste reclame, dacă nu teama de moarte. Ne promit o viață sănătoasă și nu e exclus, curând să ne promită și un trai veșnic, doar doar să mai cumpărăm niște pastile. Norocul nostru că s-au interzis reclamele la medicamente! Eu m-am bucurat sincer, dar am constatat cu stupoare că ele încă mai există, doar trăim în România și până nu se sesizează cineva, totul merge ca înainte ( că doar era mai bine).

Am divagat! Spuneam de sănătatea care ne preocupă pe toți. Auzim din ce în ce mai des că avem puterea de a ne vindeca singuri, corpul nostru are propria lui inteligență, este mecanismul perfect dotat cu capacitatea de autoprotecție și autovindecare. Așa și? Este o teorie minunată până te lovește boala, fie că e o simplă răceală sau ceva mai complex. Și ce facem? Avem încredere în corpul nostru că știe ce are de făcut? Ne întrebăm care este motivul pentru care ni se întâmplă asta? Posibil…Dar înainte de toate mergem la farmacie. Ne destăinuim acolo ca la preot și sigur primim pilulele care ne vor asigura vindecarea. Poate unii suntem mai responsabili și vom merge la medic. Vom pleca de acolo cu o rețetă ( neapărat, pentru că altfel am fost degeaba la medic) și tot cu plasa de pastile ajungem acasă.

Este atât de înrădăcinată în inconștientul nostru colectiv credința că cineva din exterior trebuie să ne vindece încât părem că nu avem nici o scăpare. O credință alimentată în fiecare clipă de milioanele de oameni de pe planetă care suferă de ceva. Nu mă înțelegeți greșit! Nu am nimic nici cu medicii, nici cu farmaciile. Consider că iși au locul lor bine definit, avem nevoie de ele, medicina chiar poate salva vieți iar tratamentele medicamentoase ajută în depășirea unor simptome. O răceală tratată trece în 7 zile, iar netratată într-o săptămână (așa se spune în popor, nu?). Dar nimic din toate astea nu se întâmplă dacă persoana în cauză nu-și dorește cu adevărat să trăiască și să se vindece. De aceea se spune ca există bolnavi și nu boli. Fiecare organism e unic, fiecare boală este generată de emoții reprimate și conflicte nerezolvate, pe care fiecare le trăiește în felul  lui.

Poate că a venit vremea să ne întoarcem la singurul „lucru” care ne aparține cu adevărat pe acest pământ și anume corpul. Doar asupra lui avem drepturi depline, fie să-l ignorăm, fie să-l ascultăm. Cu cât va țipa mai mult fără a fi auzit, cu atât boala care „ne va lovi” va fi mai gravă. Aceasta  nu este altceva decât semnalul de alarmă pe care am ales să-l ignorăm ani de zile. Mai departe? Alegerea ne aparține fiecăruia din noi. Putem alege să fim victime și să dăm vina pe un Dumnezeu nedrept și nemilos, pe un destin fatal care ne urmărește sau putem alege să vedem mesajul pe care boala dorește să ni-l transmită, să facem din ea o lecție ce e nevoie să o învățăm și să ne asumăm cu toată încrederea propria vindecare. Corpul știe întotdeauna ce are de făcut, e nevoie doar să-i dam voie.

Indra

Comentarii
Se încarcă...