13 mituri despre păr

Publicat în categoria Sănătate

1.482 vizualizari

Iată care sunt cel mai des pomenite mituri și adevarul despre ele:

 1. Din pricina colorării, părul se arde și cade

Fals. . Unele vopsele conțin vitamine și uleiuri esențiale care îngrijesc părul, deci noile formule ale vopselelor nu mai sunt atat de nocive cum erau odată. Prin colorare, firul are chiar, mai multa forță, iar vreme de două săptămâni de la vopsire, părul nu mai cade atât de mult. Dacă folosești corect vopseaua și la intervale de timp mai mari, părul nu va avea de suferit.

 

 1. Stresul duce la căderea părului

Stresul este o cauză principală pentru căderea părului. Însă o dată cu reechilibrarea psihică se va opri și procesul de cădere. Pierderea părului este însă temporară. Părul căzut va fi înlocui în scurt timp.

 

 1. Dacă smulgi un fir alb, vor crește două în locul lui

Fals. Este doar o superstiție, dar e și un obicei prost. Prin smulgere, deteriorezi rădăcina și predispui scalpul la infecții. Dintr-o rădăcină, ies câteva fire de păr, uneori câte unul și foarte rar câte două odată. E foarte posibil ca unul sa fie alb și altul de culoare naturală, dar smulgerea sigur nu duce la îndesirea lui!

 

 1. Tunsul pe lună plină va face ca părul să crescă mai repede

Fals. Când luna este în creștere, părul crește mai repede, deoarece circulația sângelui este mai intensa, rădăcina părului e mai bine hrănită și oxigenată. Însă în această fază a lunii acesta crește mai repede, fie că îl tunz sau nu.

 

 1. De la fumat cărunțești

Adevarat. Deși factorul ereditar joacă un rol important în acest proces, precum și stresul, studiile au arătat că riscul albirii premature a părului este de patru ori mai mare la fumători. Iar toxinele acumulate în organism din pricina fumatului contribuie la căderea părului.

 

 1. De la apă rece, părul lucește

Fals. Zeama de lămâie sau oțetul adăugate în apa de clătit au acest efect.Apa rece închide cuticulele și părul va fi mai ordonat, drept și se va aranja mai bine, dar nu-l face să strălucească.

 1. Faci mătreață dacă șamponul nu e bun

Fals. Mătreața este dată de o ciupercă și nu are nici o legatură cu șamponul. Nu trebuie confundată descuamarea scalpului ca urmare a uscării (acele cojite mici și albe) cu mătreața. Diferența este că mătreața se vede pe păr și este în cantitate mare, iar cojițele stau pe scalp. Un scalp cu cojițe se poate trata printr-o hidratare adecvată și un tratament adecvat tipului de păr.

Ascultă sfatul specialiștilor când mergi la coafor și nu crede tot ce se spune când vine vorba de păr!

8.     Dacă te speli des, îți pică părul

Fals. Curățarea scalpului nu duce la căderea părului și nici la uscarea lui, poate doar să apară un exces de sebum în urma frecării excesive. Deși dermatologii recomandă să-l speli de trei ori pe săptămână, poți să o faci ori de câte ori e nevoie.

 

 1. Mai mult șampon, înseamnă un păr mai curat

Fals. Cantitatea de șampon necesară este cât încape în căușul palmei, iar pentru părul lung, ceva mai mult. Pentru a-l curăța bine, este important să șamponezi părul de două ori.

 

 1. Cade părul de la întinsul cu placa

Fals. Căldura deteriorează, arde sau usucă firul, ceea ce duce uneori la căderea sau ruperea părului, însă firele pierdute vor fi rapid înlocuite de altele care vor ieși din aceeași rădăcină. Când părul cade masiv, cauza nu este căldura, ci poate fi de natură hormonală sau o carență nutritivă.

 

 1. Balsamul reface părul despicat

Fals. Balsamul este ideal pentru a preveni despicarea lor, dar nici un produs nu repară părul deja deteriorat. Balsamul netezește cuticula părului și vârfurile nu mai stau atât de răsfirate.

 

 1. Periatul face părul mai frumos

Fals. Periajul în exces deteriorează părul prin afectarea cuticulelor firului. Ai grijă și la perii, cele sintetice electrizează părul și rup firele.

 

 1. Cu cât te tunzi mai des cu atât ai părul mai des și mai frumos

Fals. Părul este mai gros spre varfuri decât la rădăcină – de aceea, pare mai des când e scurt. Tăierea părului nu influențează creșterea și nici nu schimbă textura părului, dar îl menține sănătos, iar vârfurile sunt netede. Iar volumul se capătă nu prin tunsoare, ci cu produsele de îngrijire și coafare.

 

 

 

 

Sursa: femeia.ro

Sursa Foto: Ce face Mimi

Din aceeasi categorie:

 • Secretul indian al longevitatii
 • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
 • Bomboane anticancer inventate la Cluj