6 motive să dormi dezbrăcat/ă

Publicat în categoria Sănătate

964 vizualizari

„De când mă ştiu, am lăsat pijamalele în cuier şi am dormit goală. Spre surprinderea colegelor mele de cameră, eu dorm fără haine şi nu mă simt deloc straniu. Este confortabil, cheltuiesc mai puţini bani pe haine penibile, pe care oricum le vedea doar ursuleţul meu de pluş”, mărturiseşte jurnalista Gigi Engle, într-un material publicat de elitedaily.com, despre „ştiinţa corpului uman”.

Această abordare diferită și stranie, va aduce 6 argumente dormitului fără haine:

  1. O să slăbești. Potrivit Huffington Post, corpul uman se răceşte pe timp de noapte, creşte producţia de hormoni şi scade nivelul de cortizo Se pare că dormitul ”gol”este mult mai sănătos decât am crezut, ajutând chiar la scăderea colesterolului. Somnul are două mari meniri pentru corpul nostru, și anume: ajută la recuperarea organismului de după efort și îl încarcă cu energie pentru următoarea zi. Dacă somnul este întrerupt, crește producția de cortizol.

 

  1. O să te simți mai atractiv/ă. Somnul fără haine, ajută la a te simți mai atractiv/ă și la a avea mai multă încredere în propria persoană. Mai mult, persoanele care care dorm dezbrăcate în cuplu, dezvoltă mai multă încredere reciprocă prin împărtășirea momentelor intime.

 

  1. O să dormi mai bine. În timpul somnului adânc, temperatura corpului scade. Pijamalele împiedică desfășurarea acestui fenomen firesc, dând astfel bioritmul natural peste cap, conform Academiei Americane a Medicamentaţiei pentru Somn, în elitedaily.com. Pe când Engle afirmă că dormitul dezbracat, ține de știință, deoarece lipsa temperaturii optime din timpul somnului poate duce la apariția insomniilor.

 

  1. Nu mai trebuie să faci duș în fiecare dimineață. Deoarece oamenii când dorm nu mai transpiră, pot sări peste dușul de dimineață, astfel economisind, 10-20 minute de somn.

 

 

  1. Mai mult sex. Dormitul fără haine încurajează cuplurile să facă mai mult sex. În timpului actului sexual se eliberează hormonul exitocinei, care reduce nivelul de stres, scade riscul depresiei și ajută la sănătate. De asemenea, se mai spune că dormitul fără haine redue inflamarea intestinală.

 

  1. Este mult mai simplu să dormi în pielea goală. Oricât de pufoase și plăcute sunt păturile, pernele sau plapumele cumpărate, nu pot fi simțite sau savurate cu adevărat prin haine. Gigi Engle afirmă: ”După ce lucrez de la 9 dimineaţa la 17 seara, tot ce vreau este să am un somn bun”.

 

 

 

 

 

 

Sursa: gandul.info

Sursa Foto: Stiri Acasa.ro, Yuppy.ro

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj