Ardeiul iute, îți prelungește viața

Publicat în categoria Sănătate

956 vizualizari

Se pare că cercetătorii vin cu o nouă descoperire, au remarcat o scădere a ratei mortalității de 13% la persoanele care consumă ardei iute roşu.

S-a realizat un studiu pe 16.000 de americani în decursul a 23 de ani, de către cercetătorii de la Colegiul de Medicină Larner, din cadrul Universităţii Vermont, care relatat un lucru necunoscut până în acel punct. Rata mortalităţii persoanelor care mâncau ardei chilli a fost de 21,6% în comparaţie cu rata mortalităţii, de 33,6%, persoanelor care nu mâncau alimentul.

Motivul care ardeiul iute ajută la longevitate nu este încă cunoscut, însă profesorul Mustafa Chopa din cadrul Medicine Benjamin Litterberg, declară că ”deşi mecanismul prin care ardeiul iute întârzie moartea este încă necunoscut, capsaicina poate fi răspunsul pentru acţiunea observată.”

Unele explicații au fost deja propuse deşi sunt necesare mai multe cercetări. Capsaicina ar putea lupta la reducerea posibilităţii apariţiei diabetului, împotriva colesterolului, și poate ajuta la metabolizarea grăsimilor. Acestă substanță poate afecta în mod pozitiv mecanismele celulare şi moleculare care sunt legate de obezitate şi fluxul sanguin coronar.

 

 

 

 

 

 

Sursa: descopera.ro

Sursa Foto: Grădinamax

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj