Publicația noii Conștiințe

Aromoterapia – din aventurile unui nas mare

0 0

Cea mai rapida cale de a schimba o stare de spirit este apelul la miros „ – Allan Hirsch

Toata copilaria si adolescenta am suferit din cauza marimii nasului meu. O perioada lunga de timp n-am vazut decat nasuri de diverse marimi si forme. Sa-l ascunzi? Imposibil! Sa treci peste? Cum? Cand lumea insasi devenise un mare nas!

Concentrata cum eram pe aspectul estetic al problemei, mi-a luat multi ani sa reconciliez cu nasul meu si sa apreciez cat de bine servea scopului pentru care natura il pusese de fapt acolo, falnic in mijlocul fetei. Caci, dupa cum s-a dovedit mai tarziu, nu era numai un nas mare menit sa imi zadarniceasca aspiratiile catre o frumusete pefect conventionala (poate si asta!) dar in primul rand era invitatia de a ma lansa intr-o aventura inedita, intr-o lume a miilor de arome.

Am descoperit aromoterapia tarziu si mi-a luat inca o buna bucata de timp pentru a-i patrunde misterele, pentru a invata cum se combina diferitele uleiuri esentiale si mai ales cum nu se combina, pentru a intelege ca fiecare ulei in parte e o lume in sine, cu povestea lui, cu beneficiile lui si chiar cu riscurile lui.

Am invatat ca in aromoterapie, ca in toate domeniile vietii, trebuie sa alegi calitatea chiar daca asta inseamna mai multi bani. Am aflat cu stupoare ca denumirea ‘ulei aromatic’ este echivalenta cu cea de ulei obtinut sintetic care…vai nu are efecte benefice pentru sanatate. Am mai aflat si ca in procesul distilarii se concentreaza nu numai uleiurile volatile dar si pesticidele aflate in plante. Ca urmare alegerea Bio e cea mai sigura.

Arta utilizarii uleiurilor esentiale este minimalista, precisa, unde ‘mai mult’ face de cele mai multe ori diferenta intre leac si otrava. Dozarile sunt importante iar uleiurile nu se folosesc niciodata nediluate pe piele ci in doze de cateva picaturi intr-un ulei vegetal.

Timpul a trecut, ma regasesc la oglinda cu un nas normal, ca oricare altul, putin stramb, putin proeminent…nu el s-a schimbat, ci EU.

             d.

Comentarii
Se încarcă...