Beneficiile dansului

Publicat în categoria Sănătate

673 vizualizari

Dansul este cel mai plăcut mod de a scăpa de stres, rutină, emoții negative, de a te face să te simți bine în propria piele, de a-ți petrece timp de calitate cu prietenii, de a-ți face prieteni noi și de a avea zâmbetul pe buze. Mai mult decât atât, te menține în formă și sănătos.

„Terapia prin dans oferă posibilitate de expresie a întregului potenţial fizic şi psihologic al unei persoane. Dansul generează armonie între corp-minte-emoţii şi aduce o stare de unificare a acestora. Prin mişcare îţi poţi creşte abilitatea de a-ţi exprima sentimentele şi ideile şi poţi să stabileşti mai uşor relaţii interpersonale. În plus, dansul energizează întregul corp şi deblochează tensiunile acumulate în muşchi prin posturi greşite sau chiar tensiunile nervoase”, explică psihologul Patricia Cihodaru.

Iată 5 beneficii pe care dansul ți le aduce:

  1. Protejează inima

Oamenii de știință de la Universitatea din Sydney, Australia au realizat un studiu conform căruia dansul are efecte benefice asupra inimii. Cercetătorii au analizat datele de la 48.000 de adulți de peste 40 de ani, fără antecedente cardiace la începutul cercetării.

Numai 3.100 au declarat că dansează regulat, din cele 48.000 de persoane care au participat la studiu. La acestea s-a constatat o stare fizică generală foarte bună și chiar s-a constat că mişcările de dans ajută la o circulaţie sangvină mai bună.

  1. Îmbunătăţeşte memoria

Conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine, dansul poate stimula memoria și poate chiar preveni demenţa. Cercetările mai arată și că dansul poate să împidice degradarea ţesuturilor hipocampusului, parte a creierului care controlează memoria.

  1. Îmbunătăţeşte flexibilitatea

Nici nu trebuie să te pricepi, nici să fii văzut, fă-o doar pentru tine, dacă privirile altora te fac să te simți incomod. Mişcările din timpul dansului cresc  flexibilitatea și reduc rigiditatea. Creșterea flexibilității ajută la ameliorarea durerilor articulare şi scade riscul apariţiilor inflamaţiilor de la nivelul articulaţiilor. De aceea balerinii au un corp flexibil şi plin de grație.

  1. Reduce stresul

Începe ziua dansând, și ai umplut-o de Soare. Este chiar o soluție foarte distractivă de a pierde stresul acumulat, și implică mult mai multe decât o ședință la psihlog. Acesta este și un bun terapeut în relațiile de cuplu. Momentele petrecute împreună cu zâmbetul pe buze sunt cruciale pentru sănătatea relației, dându-i un aer de prospețime.

  1. Te ajută să slăbeşti

Dacă te-ai gândit că ai avea nevoie de puțin sport pentru întreținere sau slăbire, dansul este de asemenea o opțiune la care poți apela cu încredere. Câteva din melodiile favorite, îți pot fi cel mai util tovarăș, capabil să te ajute să radiezi atât fizic cât și psihic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: clicksanatate.ro

Sursa Foto: Udemy

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj