Publicația noii Conștiințe

Câteva sfaturi sănătoase

0

Iată câteva sfaturi pentru o viață mai sănătoasă:

Nu sări peste micul dejun. Conform unor studii se pare că persoanele care iau micul dejun, se pare că șansele de a deveni obeze scad cu 44%.

Spălați-vă pe mâini. Se pare că persoanele care se spăla pe mâini de cel puțin 4 ori pe zi, au șanse să intre cu 50% mai puține gastroenterite, și cu 25% mai puține guturaiuri decât o persoană care se spală pe mâini o dată pe zi.

Un desert sănătos. O rețetă foarte simplă care combate îmbătrâirea ar fi un mix de substanțe flavonoide care combat oxidarea. Luați fructe cum ar fi zmeura, căpșune, coacăze, cireșe le puneți într-un bol, peste care se toarnă puțin lapte acru. Pentru îndulcire mierea, după gust, este ideală.

Consumați ciocolată. Conform unui studiu efectuat pe 8000 de subiecti, făcut de British Medical Journal, persoanele care consumă între o tabletă și 3 tablete de ciocolată pe lună au riscul de mortalitate cu 36% mai scăzut decât cei ce nu consumă deloc.

Consumați fructe. O banană reduce riscul unui atac de cord cu 40%, iar un măr pe zi reduce riscul apariției problemelor cardiace cu 30%. Pe când un kiwi este echivalentul unei aspirine. Citricele sunt cele mai bune tratamente naturale în tratarea răcelilor.

Fă-ți siesta la prânz. Se pare că persoanele care pot dormi la prânz au capacitatea de învățare crescută cu 20%. De asemenea o pauză, în care faceți ce doriți, în acestă perioadă a zilei tinde să îmbunătățească memoria remarcabil și să scadă semnele de oboseală a creierului.

Luați-vă o pisică. Prezența acesteia în casă reduce riscul apariției unor boli cardiace prin scăderea tensiunii arteriale. Karen Allen cercetător în medicină la Universitatea Buffalo a declarat că: „pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului”.

Beți ceai verde. Ceaiul verde inhibă formarea și dezvoltarea celulelor canceroase, prin conținutul acestuia bogat în antioxidanți. Ceaiul verde este o tradiție în China unde sunt extrem de multe persoane care au atins vârsta de 100 de ani.

Servește miere și polen. Se pare că speranța de viață a apicultorilor este superioară față de restul populației. Conform unor studii, mierea și polenul au un efect benefic asupra colesterolului și a trigliceridelor.

Nu uitați de usturoi. Se pare că acesta prelungește viața și reduce tesiunea arterială conform unor studii făcute de cercetătorii chinezi, în Jinshan.

 

 

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor.ro

Sursa Foto: vovkyse.ru

 

Comentarii
Se încarcă...