Catina, comoara de vitamine !

Publicat în categoria Sănătate

561 vizualizari
Cătina este un arbust ce poate creşte şi 5-6 metri cu frunze înguste de culoare verde-argintiu. Fructele sale (mici şi roşii) au foarte multe întrebuinţări terapeutice. Acestea conţin foarte multă vitamina C dar şi ulei care poate fi folosit în afecţiunile pielii. Preparatele făcute din fructele sale (ceai,sirop,ulei) sunt extrem de utile în creşterea imunităţii, au efect antiinflamator , cicatrizant si vitaminizant. Siropul din fructe de cătină se prepară din miere si suc de fructe sau fructe în părţi egale puse în borcane închise ermetic si pastrate la frigider administrându-se 1-2 linguriţe înainte de mesele principale. De asemenea daca fructele sunt lăsate în ulei vegetal (floarea soarelui, măsline) timp de 21-30 de zile puteţi obţine un ulei foarte util pentru tratarea pojarului sau a rănilor. Cătina este o mică comoară a sănătăţii noastre.

Cătina este un arbust ce poate creşte şi 5-6 metri cu frunze înguste de culoare verde-argintiu. Fructele sale (mici şi roşii) au foarte multe întrebuinţări terapeutice. Acestea conţin foarte multă vitamina C dar şi ulei care poate fi folosit în afecţiunile pielii.

Preparatele făcute din fructele sale (ceai,sirop,ulei) sunt extrem de utile în creşterea imunităţii, au efect antiinflamator , cicatrizant si vitaminizant.

Siropul din fructe de cătină se prepară din miere si suc de fructe sau fructe în părţi egale puse în borcane închise ermetic si pastrate la frigider administrându-se 1-2 linguriţe înainte de mesele principale. De asemenea daca fructele sunt lăsate în ulei vegetal (floarea soarelui, măsline) timp de 21-30 de zile puteţi obţine un ulei foarte util pentru tratarea pojarului sau a rănilor.

Cătina este o mică comoară a sănătăţii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj